Limba română, întrebare adresată de rebecca1391, 8 ani în urmă

Alcătuiește rezumatul textului-suport (Bubico)
MAX 20 rânduri
Dau coroana +55p

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
382

        Povestitorul pleaca intr-o calatorie  cu trenul. Alege sa stea intr-un compartiment unde o doamna statea singura si fuma .Cand intra in compartiment ,vede ca doamna are un catel , Bubico. Acesta incepe sa latre  furios la conductorul care a intrat sa controleze biletele. Doamna abia l-a potolit.  Cum doamna a inceput sa fumeze,povestitorul doreste sa-si aprinda o tigara ,dar nu are chibrituri . Cere un chibrit de la doamna ,dar Bubico parca inebuneste :latra, schelaie si tuseste .Nu se potoleste decat cand povestitorul se retrage in cel mai indepartat colt al  compartimentului.

       Intre timp, alti pasageri doresc sa stea in compartimentul acela ,dar nu sunt lasati de Bubico care latra disperat si da sa-i muste.

          Naratorul incearca sa se imprieteneasca cu Bubico ,dandu-i bomboane.Reuseste sa-l ia in brate,apoi merge la fereastra , o deschide  ca sa mai intre aer si scapa cainele pe fereastra. Doamna , disperata , trage semnalul de alarma ,apoi lesina.

        In gara din Ploiesti, domnei i se intocmeste proces -verbal pentru tragerea semnalului de alarma . Naratorul se strecoara printre calatori si-i sopteste doamnei ca el i-a aruncat catelul pe fereastra,apoi dispare in multimea adunata.

Alte întrebări interesante