Limba română, întrebare adresată de dimastici, 9 ani în urmă

Alcatuieste si scrie in spatiu rezervat un test corect introducere continut incherie in care raspunzi prin trei argumente de ce este bine sa citim

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madamada1101
11

1. Lectura îți dezvoltă imaginația. Iar fără imaginație, viața e destul de plictisitoare și urâtă. Cu fiecare carte citită, ți se deschid porțile către o altă viziune a lumii, către un alt univers, în care aproape orice e posibil. O experiență deosebită, care te va face să vrei să evadezi mereu, nu-i așa?

 

2. Lectura îți dezvoltă inteligența. Pentru că vei învăța o mulțime de lucruri noi și interesante, pentru că vei descoperi domenii noi, despre care habar n-aveai cât de mult te pasionează, pentru că vei avea capacitatea de a vedea mereu lucrurile și dintr-o altă perspectivă decât cea clasică și obiectivă, pentru că vei învăța un limbaj nou, cel literar, care este de-a dreptul fascinant, pentru că vei învăța și tu să te exprimi mai plastic, pentru că lectura este cultură și pentru că lectura te va ajuta să înțelegi mult mai ușor tot ce se întâmplă în lume.

 

3. Lectura îți dezvoltă cunoștințele. Despre orice. Și, hai să fim serioși, nu-i așa că îți dorești să ai ceva de spus la fiecare conversație inteligentă? Crede-ne, cărțile te vor ajuta să faci acest lucru. Pentru că vei cunoaște foarte multe lucruri, le vei înțelege și îți vei forma propriile păreri despre toate lucrurile importante din lume. Ce poate fi mai frumos?


Sper ca te-am ajutat.


Alte întrebări interesante