Limba română, întrebare adresată de ralucadelean, 9 ani în urmă

Alcătuieşte un basm pornind de la textul, ,,A fost odată o fetiță care se numea Scufita Verde .Tatăl ei a trimis-o cu mâncare la bunica. Pentru a ajunge acolo trebuie să treacă printr un râu. Dar în apă trăia un crocodil care nu dormea niciodată. Salupa Scufitei era nouă dar crocodilul pândea atent .Îl va păcăli ea oare pe crocodil?
Am nevoie de mare ajutor! Vă rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Silvica2004
1
                               Scufita Verde

A fost odata o fetita care se numea Scufita Verde.Tatal ei a trimis-o cu mancare la bunica.Pentru a ajunge acolo trebuie sa treaca printr-un rau. Dar în apă trăia un crocodil care nu dormea niciodată. Salupa Scufitei era nouă dar crocodilul pândea atent .Îl va păcăli ea oare pe crocodil?Nu,din pacate,nu.
Crocodilul o insfaca de mana si fata tipa.Imediat a ajuns corbul negru ce a ajutat-o.
Ea a fugit acasa la bunica unde o astepta lupul rau si o manca cu tot cu mancare.Bunica a venit peste doua ore de la coafor si l-a vazut pe lup dormind.Batrana il taie pe burta si lua fata.Deoarece era aprins focul,bunica l-a pus la foc si a facut o supa buna cu lup.
Fata a plecat acasa la ea si l-a vazut pe crocodil ce s-a prefacut intr-un print.
Scufita Verde s-a indragostit de print si s-au casatorit.
Si-am incalicat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Sper ca te-am ajutat!(ps.am copiat de sus textul sa nu mai scriu mult)

ralucadelean: Mă mai poți ajuta cu ceva mi-ai fost de mare ajutor!
ralucadelean: ???
Silvica2004: da
ralucadelean: Analizează adverbele din textul următor. Atunci se miscă iar şi după ce trecu peste un grăunte de piatră cat un munte si coborâ dincolo se trezi la rădăcina crinului. Se odihni o cipa apoi la drum băiete! Întâi se rostogoli de pe tulpina lucie de câteva ori în țărână .Văzând asta se ridică şi îsi făcu moşnegeşte cruce. "
Silvica2004: adverbele sunt:atunci,iar,dupa,dincolo,apoi
Silvica2004: adverbe de loc:dincolo
Silvica2004: adverbe de timp:atunci,iar,dupa,apoi
Silvica2004: adverbele de loc sunt complemente circumstantiale de loc ,partea de vorbire prin care se exprima este adverb de loc
Silvica2004: iar cele de timp sunt complemente circumstantiale de loc,partea de vorbire prin care se exprima este adverb de loc
ralucadelean: Mulțumesc mult!
Alte întrebări interesante