Limba română, întrebare adresată de iulianadasanah28, 8 ani în urmă

Alcătuiește un dialog cu titlul Cum arată iarnă puteți utiliza expresiile zăpadă peste tot vântul viscolește totul adormit nemișcat pământul acoperit zăpadă înghețată iarnă strălucitoare zăpadă cristalină noroase pământ amorțit fulgii catifelați flori prodate pe geamuri copii zglobii mesaj feeric etc pentru menținerea unui de la dialog este indicat să folosim cuvintele și cu grupuri de cuvinte ca înțeleg de sigure din textul țin Evident așa consider și și eu etc​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valentingruescu
29

Răspuns:

Era iarna, imi faceam temele cand deodata am adormit. In vis m-am intalnit cu zana iernii. Eu m-am decis sa ii adresez cateva intrebari pentru a rezolvate tema mai usor.

-Zana Iarna, imi poti spune cum arata iarna?

-Ei bine, micutule iarna este diferita in functie de climat si asezare. Vantul viscoleste in unele tari, dar in altele poate fi soare. In unele tari zapada cristalina isi face aparitia, fulgii catifelati bucura copiii zglobii, iar peisajul este unul feeric, pe cand altii nu au parte de aceste fenomene. In unele parti pamantul poate fi doar amortit, iar pe geamuri sa isi faca prezenta florile brodate pe geamuri.

-Dar de ce nu este zapada peste tot?

-O sa iti adresez o intrebare care o sa te ajute sa-ti raspuzi la ceea ce mi-ai dresat tu.

-De ce Mos Craciun nu le aduce tuturor copiilor aceeasi jucarie?

-Hmm, pentru ca nu toti o doresc, pentru ca nu toti au fost cuminti?

-Exact, eu nu poat aduce zapada in toate tarile, pentru ca unii oameni nu sunt pregatiti. Unii rezista la frig, altii nu. Unii sunt pregatiti pentru zapada, altii nici nu stiu ce inseamna.

-Am inteles! Ura, acum ma bucur ca este zapada si ma consider un copil norocos pentru ca o am. Iti multumesc Zana Iarna, acum o sa ma duc sa fac un om de zapada!

-Cu drag, copile. Bucura-te de zapada!

Sper ca te-am putut ajuta. La inceput am facut o mica introducere, poti adauga tu alte replici. Succes mai departe!

Alte întrebări interesante