Religie, întrebare adresată de adrianbabei30, 8 ani în urmă

Alcătuiește un eseu cu titlul iertare este o luptă din Rai de 8-16 Propoziții

Dau coroana și 5 stele mai repede ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qqdavidandrei
2

buna!

Iertarea este un concept central în majoritatea religiilor și filosofiilor. Ea este înțeleasă ca un act de milă, înțelegere și îndurare față de ceilalți. Dar, iertarea nu este întotdeauna ușoară și necesită o luptă în interiorul nostru pentru a o obține.

În primul rând, iertarea necesită să ne eliberăm de furie și resentimente. Aceste emoții sunt înțelese ca fiind distructive și ne pot distruge relațiile noastre cu ceilalți. Așadar, trebuie să ne luptăm cu aceste emoții și să le învingem pentru a putea ierta cu adevărat.

În al doilea rând, iertarea necesită empatie și înțelegere. Trebuie să ne punem în pielea celuilalt și să înțelegem motivațiile și sentimentele lor. Aceasta ne poate ajuta să ne eliberăm de judecățile negative și să vedem situația din perspectiva lor.

În cele din urmă, iertarea necesită să ne sacrificăm ego-ul nostru. Trebuie să renunțăm la dreptatea noastră absolută și să lăsăm loc pentru părerea celuilalt. Aceasta poate fi o luptă dificilă, dar este esențială pentru a construi relații sănătoase și pentru a ne elibera de durerea rănirii.

În concluzie, iertarea este o luptă din Rai, care necesită să ne eliberăm de furie și resentimente, să avem empatie și înțelegere și să sacrificăm ego-ul nostru. Dar, dacă luptăm cu toate aceste emoții și învățăm să iertăm, putem obține pacea interioară și putem construi relații mai puternice cu ceilalți.

sper ca te-am ajutat!

Răspuns de melnicana75
2

Explicație:

intr-adevar iertarea este o lupta din rai, deoarice noi oamenii de rind toti suntem pacatosi.Si prin rugaciune spre domnul de a ne ierta nu ajungem in rai. Fiecare in inima si suflet crede ca domnul il va ierta, de aceasta si noi trebuie ca pe alte persoane care cere de ls noi ca sai ertam trebuie sa ne imblinzim sufletele si sa ertam. Ca domnul a zis care iarta acela va fi ertat.Cind iertam pe cineva care a facut rau noua sufletul isi gaseste linistea si se potoleste furia . Citeodata e foarte greu sa zici iartama , dar tacind iti intuneci sufletyl cu negativitate si uraciune , dar prin pocainta si ertare devii pas cu pas bun , mai luminat.

Alte întrebări interesante