Biologie, întrebare adresată de stefaniaioanamaria92, 8 ani în urmă

alcatuieste un eseu de o pag cu titlul ,,delta dunari,, in care sa arati biotop,asezarea geografica,ecosisteme si biocenoza (producatori,descompunatori si consumatori)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de allexandrra2004
7
Hey!Vreau sa te ajut.
Dunarea,la intrarea in Delta,se desparte in 3 brate principale:
-In Nord,bratul Chilia,cel mai lung si cu debitul cel mai mare,care la varsarea in mare creeaza o alta delta,(numita Delta secundara a Chiliei,ce apartine Ucrainei).
-in centru,bratul Sulina,cel mai scurt,dar singurul navigabil pentru vase maritime,indreptat si adancit cu peste un secol in urma.
-In Sud,bratul Sf.Gheorghe,al doilea ca lungime si debit,din care se desprind canale si brate secundare ce fac legatura cu Lacul Razim.
Delta Dunarii reprezinta un biom format din ecosisteme acvatice si terestre (aproximativ 25),in care populatia umana reprezinta o componenta integranta (sunt 15 localitati).Ea ocupa 2,5% din populatia tarii.
Ecosistemele Deltei sunt bratele fluviului Dunarea,canalele,lacurile,baltile,terenurile inundabile,padurile,etc.
Predomina mediul acvatic reprezentat de bratele Dunarii,care formeaza un labirint de lacuri si canale,la care se adauga marea de la gurile fluviului pana la adancimea de 20m.
Din punct de vedere geologic,Delta Dunarii este o zona tanara,in continua consolidare si extindere.
Delta Dunarii reprezinta un biom.Ea constituie un loc de vanat si pescuit,o resursa de stuf pentru industria celulozei si hartiei,precum si o importanta zona de interes stiintific si turistic.Fiind declarata Rezervatie a Biosferei,ea trebuie ocrotita si conservata
Una din bogatiile Deltei o reprezinta speciile de pesti (peste 150),dintre care cea mai valoroasa este "sturionul",care migreaza din Marea Neagra pentru a-si depune icrele negre.
Imensele stufarisuri ofera adapost si hrana si posibilitati de inmultire pentru numeroase animale.Primavara si toamna,delta traieste momente de agitatie prin sosirea si plecarea pasarilor migratoare Ea este considerata "paradisul pasarilor",aici traind peste 300 de specii dintre care:
-60% din populatia mondiala de cormorani.
-cea mai mare populatie europeana de pelican (pelicanul comun si pelicanul cret).


ASTA AM AVUT DE ZIS.CRED CA TE-AM AJUTAT.


AM SANSE LA COROANA?

=)))
Alte întrebări interesante