Biologie, întrebare adresată de mariasoldanescu, 8 ani în urmă

Alcatuieste un minieseu cu titlul ,,Importanta speciilor saprofite pentru ecosistem,, .

VA ROG! DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisgabrielstanica
6

Răspuns:

În lume există organisme care sunt capabile să obțină energie din materie non-vie care se află într-o stare de descompunere. Este vorba despre organisme saprofite. Sunt ființe vii responsabile de interacțiunea cu mediul la nivel microscopic. Datorită acestui tip de ființe vii, ecosistemul poate fi reînnoit. Principala sa sursă de hrană este materia descompunătoare. Aceasta înseamnă că ecosistemele își pot continua ciclul și pot recupera o mare parte din energia care se dizolvă de-a lungul anilor.

Când o ființă vie moare, organismele saprofite sunt responsabile de descompunerea materiei. Sunt capabili să metabolizeze unii dintre compușii materiei nevii pentru a-l transforma în produse total reutilizabile.

Așa returnează în mediu sub formă de ioni liberi toate componentele resturilor.

Saprofitele sunt organisme heterotrofe, deoarece obțin materie organică de la un alt organism. Nu sunt capabili să obțină energie singuri. De obicei obțin energie din materie organică moartă sau mase detritice. Sunt organisme care sunt extrase din materiale descompuse unele elemente care sunt utilizate pentru îndeplinirea funcțiilor vitale.


soldanescumaria09: Mulțumesc frumos! Să știi că sunt aceeași persoană, însă cu un cont diferit.
denisgabrielstanica: cu placere
Alte întrebări interesante