Alcătuiește un referat, de cel puțin 300 de cuvinte, referitor la un model de eroism promovat în literatura română și / sau universală și în alte arte (film, teatru, artă plastică etc.).
Spre exemplu:poți alege un erou al literaturii române (Pintea Viteazul, Iancu Jianu) ale cărui fapte au fost ecranizate (,,Pintea”, 1976, regizat de Mircea Moldovan; ,,Iancu Jianu, zapciul”, 1980, regizat de Dinu Cocea și / sau un erou al literaturii engleze (Robin Hood) care apare în multe producții cinematografice.
Recomandări:
- folosește mai multe surse de documentare!
- respectă cele trei părți componente ale unei compuneri: introducere, cuprins, concluzie!
- referatul tău poate conține desene sau imagini relevante!
VA ROG AJUTATI-MA DAU 100 DE PUNCTE SI COROANA !!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Despre eroism
Eroismul este una dintre acele capacități rareori întâlnite în ziua de astăzi. Când auzim ”act de eroism” automat ne gândim la sensul conotativ al acestui cuvânt, uitând care este de fapt adevăratul sens.
În primul rând, eroismul reprezintă un act de vitejie, de demonstrare a lipsei de frică față de un om, o situație sau timp. Astfel, o persoană care a salvat un copil de la înec este erou: acesta s-a aruncat în primejdie fără să-i pese de propria viață; a demonstrat că pentru el prima copilul. O altă persoană care a înfruntat societatea și a admis ceva sau a afirmat ceva la fel, a făcut un act de eroism: aceasta și-a expus deschis ideile și convingerile, care cel mai probabil că le avea o parte din comunitate, dar nimeni nu îndrăznise până atunci să le declare.
În al doile rând, un erou poate fi doar un om curat la suflet. Un individ ce se aruncă în volbura eroismului doar de dragul de a fi recunoscut de societate sau cu gândul de a obține ceva va suferi căderea. Sunt mulți oameni ce se așteaptă la o răsplată după ce au săvârșit o faptă bună: de altfel, nu este un lucru rău, dar în societatea de astăzi câți mai pot diferenția un erou de un însetat după putere sau atenție?
Astfel, eroismul este capacitatea de a ajuta oamenii din jur trecându-și propria persoană pe planul doi. Astfel de oameni merită toată admirația și respectul pentru eroismul de care au dat dovadă. Totuși, nu trebuie trecut cu vederea și alt aspect: acela de lingușire, de săvârșire de acte eroice de dragul îmbunătățirii imaginii sociale sau de obținere a anumitor lucruri; astfel de oameni sunt niște ordinari, pentru care dorința de a ajuta pe cei din jur nu are valoare.
Explicație:
Sper că te-am ajutat !☺️