Biologie, întrebare adresată de cristina628978, 8 ani în urmă

Alcătuieşte un referat urmărind intrebările de mai jos.
. Ce utilizări au antibioticele? Ce alte antibiotice au fost descoperite?
. Ce alte substante naturale au proprietăți antibiotice?
• Ce este rezistenta la antibiotice? Ce importanţă are această rezistență in medicină?
• Ce reguli trebuie respectate în tratamentul cu antibiotice?
• Ce este antibiograma?
Alege un titlu pentru acest referat.

URGENT VA ROG!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petrutaelena2006
50

Antibioticele sunt medicamente pentru tratarea infecţiilor bacteriene (precum pneumonia pneumococică sau infecţiile sângelui cauzate de stafilococi); medicamentele antimicrobiene eficiente contra viruşilor sunt denumite în mod obişnuit medicamente antivirale (precum cele pentru gripă, HIV şi herpes).

Nu toate antibioticele sunt active împotriva tuturor bacteriilor. Un antibiotic poate fi eficace împotriva unui singur tip sau împotriva mai multor tipuri de bacterii.

Bacteriile au rezistenţă la antibiotice când anumite antibiotice şi-au pierdut capacitatea de a omorî sau de a stopa creşterea bacteriilor. Unele bacterii sunt rezistente în mod natural la anumite antibiotice (rezistenţă intrinsecă sau înnăscută).

Antibioticele sunt utilizate în profilaxia și tratamentul infecțiilor bacteriene,și uneori a infecțiilor produse de protozoare (adesea, se utilizează metronidazolul).

Primul antibiotic natural a fost penicilina. Penicilina fost descoperit de către Alexander Fleming, iar această descoperire a permis o dezvoltare impresionantă în ceea ce privește tratamentul infecțiilor bacteriene.

Câteva dintre substanțele naturale care au dat rezultate promițătoare în tratarea infecțiilor și afecțiunilor cauzate de bacterii și viruși sunt :

1.Ulei de oregano

Oregano este o plantă aromatică din familia mentei care a fost folosită încă din antichitate în tratamentul a numeroase afecțiuni, având proprietăți antimicrobiene, antivirale, antiparazitare și antifungice.

2.Echinacea este numele unui grup de plante din familia margaretelor care cresc numai în anumite zone din America de Nord. Echinacea purpurea se remarcă prin proprietățile sale medicinale, fiind folosită de amerindieni pentru răni, infecții, ciupituri de insecte, mușcături de șarpe și alte afecțiuni. Rădăcina este cea mai potentă parte a plantei, fiind folosită pentru siropuri, ceaiuri și tincturi.

ALIMENTE CARE SUNT ANTIBIOTICE NATURALE

1.Usturoi

Desi produce o respiratie urat-mirositoare, usturoiul este foarte cunoscut pentru capacitatile sale de a lupta impotriva bacteriilor. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, acesta era considerat "penicilina ruseasca" deoarece doctorii il foloseau pentru a trata diferite boli atunci cand ramaneau fara doze de antibiotice. 2.Miere

Antibioticele sunt de obicei folosite de apicultori pentru a trata infectii si pentru a stimula cresterea. Mierea este un antibiotic natural foarte cunoscut datorita unei proteine pe care o produc albinele numita defensin-1.Varza

3.Varza rosie este deja cunoscuta pentru proprietarile anti-inflamatorii si anti-canceroase, iar acum aceasta este recomandata si pentru beneficiile antibacteriene. Studiile recente arata faptul ca varza poate combate tulpinile de bacterii rezistente la medicamente precum Staphylococcus aureus rezistent la meticilina sau E. coli.

Sucul de varza este recomandat Gatita sau cruda, ceapa este un ingredient popular care adauga savoare multor feluri de mancare. Considerata verisoara usturoiului, ceapa are compusi sulfurici ce lupta impotriva infectiilor si chiar impotriva bacteriilor persistente. Cercetatorii au examinat eficienta cepei in fata bacteriilor orale si au descoperit ca ceapa poate fi folosita in cazul bacteriei asociata cu boala periodontala (infectie a tesuturilor care inconjoara dintii).

Antibiograma este o metodă care stabilește pe o cultură bacteriană de laborator sensibilitatea sau rezistența unei bacterii față de un antibiotic.

Reguli care trebuie respectate în tratamentul cu antibiotice

1. Cumpără antibioticul numai în baza unui consultde specialitate și pe baza unei rețete

2.Urmează tratamentul cu antibiotic pe toată durata sa

Continuă tratamentul cu antibiotice până când acesta se încheie,chiar dacă boala dă semne de vindecare, urmează în continuare tratamentul atât cât ţi-a fost prescris de medic. Altfel, poate recidiva, iar bacteriile pot dezvolta rezistenţă la antibioticele pe care le-ai luat până acum.

3. Anunță doctorul dacă nu te însănătoșești complet după tratament.


cristina628978: este in clasa a 5-a
petrutaelena2006: Ok.
petrutaelena2006: Am întrebat în ce clasă este sora ta deoarece modul de exprimare trebuie sa fie la nivelul clasei.
cristina628978: da știu
petrutaelena2006: Adk degeaba faci un referat de nota 10 ca la liceu dacă acea persoană nu este destul de capabilă să înțeleagă acele cuvinte sau cum sa le utilizeze.
petrutaelena2006: Dacă ai nelămuriri și la mate poți să mi le adresezi.
cristina628978: înțelege ea
cristina628978: și la istorie am văzut acolo
petrutaelena2006: Bine.O zi frumoasă și spor la teme ! :))
cristina628978: mulțumesc!la fel și ție!
Alte întrebări interesante