Limba română, întrebare adresată de Catalinhertz, 9 ani în urmă

Alcatuieste un scurt text cu titlul la joaca . sudliniati pronumele personale




Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nuriadaiana
6
                                     La joaca
  
           Ieri eu si prietenele mele am iesit afara.Ele vroiau sa mergem in parc.Desigur eu si sora mea am plecat in parc.Ele erau deja in parc si ma asteptau pe mine si pe sora mea.Copii erau tare vioi si plini de viata.Ei se jucau ba cu mingea,ba cu coarda....Noi am hotarat sa ne jucam pitulusu.Dupa cateva ore de joaca fiecare a plecat acasa.Ce frumos a fost la joaca...

Pronume  eu,ele,ei,noi.

nuriadaiana: sper ca te-am ajutat
Răspuns de Andriuta2015
2
                                       La joaca
        Era o zi senina si calduroasa de vara.
         Eu impreuna cu prietenele mele am plecat pe pajiste sa ne jucam. Aproape de pajistea pe care noi ne jucam,era o padure imensa dar si periculoasa. Ele adica prietenele mele, au plecat acasa, fiindca se temeau. Oamenii din sat spuneau ca in padurea noastra traiesc animale periculoase. Ei nu-i dadeau voie copiilor sai sa plece asa departe de casa, mai ales linga padurea intunecata. Dar noi am venit acasa si ne-am jucat de-a moda, invatatoarea si multe altele. Apoi, am iesit afara si ne-am jucat in drum.Ele au plecat fiecare pe la casele lor.
         In final pot spune ca nu trebuie sa ne ducem departe de casa, ci sa stam sa ne jucam cu prietenele noastre in preajma casei.
Alte întrebări interesante