Limba română, întrebare adresată de vaduvamariana365, 8 ani în urmă

Alcătuiește un scurt text în care să foloseşti cât mai multe ortograme. Dă-i un tidu potrivit. va rog in maxim 10in dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nikebnbw
1
Eroul

Astăzi am fost la școală împreună cu Ana și cu Radu, însă Radu s-a întors acasă pentru că uitase florile pe care trebuie să i le dea profesoarei.
Rămăsesem doar eu și cu Ana iar ambii ne-am vorbit despre cum s-a terminat vacanța așa de repede. Ajunși în fața școlii, Ana s-a speriat de floarea sa ce avea o albină ce rămăsese pe floare, însă ca prin minune a apărut Radu cu florile ce păreau să fie boboci de lalele sau garoafe.
El nu s-a speriat, l-a apucat pe domnul bondar și l-a aruncat în iarbă. Radu a fost un adevărat erou!

vaduvamariana365: pai și titlu
vaduvamariana365: a gt am vzt
Răspuns de eugeniacalinescu1966
1

La scoala

De dimineata am plecat la scoala.L-am vazut pe colegul meu Mihai si el m-a vazut dar nu m-a salutat.Ma gândeam ca s-a intamplat ceva cu el,ne-am intalnit in clasa primii ca de obicei.L-am întrebat:

- Ce s-a întâmplat Mihai?

Liniste.

-Mihai spune-mi ce s-a întâmplat cu tine spune.

Nimic.

-Mihai n-ai incredere in mine?

După a stat asa 5 minute si s-a holbat la mine zicând că eram o fantomă si a zis:

- Bine bine gata hai ca iti spun

-Însfarsit vorbesti

-Ok deci mama mea nu se simte bine si s-a gândit să meargă la spital si eu am la buni si nu-mi place acolo buni este mai severa si ma pune sa fac multe lucruri.......

Si am stat si l-am ascultat după au venit colegi.Oricum eu stăteam cu el în banca.In timpul orei i-a căzut pixul si eu l-am luat si i-am zis ca as vrea sa vorbim in pauza.

In pauza i-am spus că daca m-ar lasa mama sa vina sa stea la mine ca am o camera si poate s-o intrebe si pe mama sa si eu aveam o camera în care putea sta. El a fost deacord.

După ore m-a sunat si mi-a spus că mama sa este bine si ca nu mai trebuie să îl chem la mine.Am fost foarte fericită că era bine mama sa.

Sper ca te am ajutat


vaduvamariana365: ms
eugeniacalinescu1966: cpl
Alte întrebări interesante