Limba română, întrebare adresată de karate3, 9 ani în urmă

Alcătuieste un scurt text in care sa introduci pronume personale si pronume personale de politețe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
Eram în tren. Căldura din el mă făcu să tresar deoarece afară sunt -3 grade si bate un vânt puternic. Eu mă așez jos în fața unui domn îmbrăcat la costum, cu o cravată de aceeași culoare, neagră. Se vedea după fața si îmbrăcămintea dânsului că are o statură înaltă în societate. O altă doamnă apăru la scurt timp îmbrăcată asemănător dar în varianta feminină. Îl salută politicos pe domnul din fața mea si se așezară lângă el. Noi, Mihai, Vlad si cu mine, stăteam și ne uitam la ei crezând că nu sunt reali păreau că dânșii erau desprinși de la vreun film cu diverse firme, de avocați. La scurt timp se observă si pe noi si ne arată un zâmbet frumos, noi, la rândul nostru dând un zâmbet asemănător, deoarece zâmbetul este ca un pașaport. Domnul si doamna discutau despre ceva iar eu si cu Mihai stăteam și trăgeam cu urechea pe când celălalt, Vlad era atent la doamna care ne servea mâncarea noastră si a lui. După ce am ajuns la destinatie am coborât ducându-ne toti la treburile noastre.

Utilizator anonim: de exemplu „noi, eu, el, lui, ne” etc chiar ai multe pronume personale.
karate3: dumneavoastră, dumnealui, dumneaei. ..ăsteia sunt pronume de politețe
Utilizator anonim: Dmn.. stai că bag si din alea dacă dorești
karate3: ok
Utilizator anonim: Eram în tren. Căldura din el mă făcu să tresar deoarece afară sunt -3 grade si bate un vânt puternic. Eu mă așez jos în fața unui domn îmbrăcat la costum, cu o cravată de aceeași culoare, neagră. Se vedea după fața dumnealui si îmbrăcămintea dânsului că are o statură înaltă în societate. O altă doamnă apăru la scurt timp si dânsa îmbrăcată asemănător dar în varianta feminină. Dumneaiei salută politicos pe domnul din fața mea si se așezară lângă el.
Utilizator anonim: Noi, Mihai, Vlad si cu mine, stăteam și ne uitam la ei crezând că nu sunt reali păreau că dânșii erau desprinși de la vreun film cu diverse firme, de avocați. La scurt timp dânsa ne observă si pe noi si ne arată un zâmbet frumos, noi, la rândul nostru dând un zâmbet asemănător, deoarece zâmbetul este ca un pașaport. 
Utilizator anonim: Dânsii discutau iar eu si cu Mihai trăgeam cu urechea pe când celălalt, Vlad era atent la doamna care ne servea mâncarea noastră si a lui, el observă că si dânsa este imbracată asemănător. După ce am ajuns la destinatie am coborât ducându-ne toti la treburile noastre.
Utilizator anonim: Nu mă lasă acum să editez.. voi incerca mai târziu.
Alte întrebări interesante