Limba română, întrebare adresată de alexandramaria123456, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text creativ, având ca titlu pe cel mai preferat de tine, din lista de mai 
 jos.
Singur acasa
Calatorind prin stele
Casa bunicilor
O invenție trăsnita
Pestisorul de aur

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
17

Text creativ - "Casa bunicilor"

╔════════♡

Bună!

╚════════♡

╔════════♡

Răspuns:

╚════════♡

  • TITLU:                              CASA BUNICILOR

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului imaginar, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și o introducere scurtă despre tema aleasă.

   Fumul cenușiu se ridică încet în văzduh. Căsuța mică se pierde printre nămeții albi. Pe fereastra mică și luminoasă se întrevăd doi bătrânei. Bătrânelul câtă liniștit la naiul melodios și bătrânica împletește o vestuță de lână. Lângă ei, eu stau și mă joc cu două păpușele drăguțe. Iarna ne ține pe toți în căsuță.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)

    Bunicul zâmbește pe sub mustățile sure când mă ascultă cum îmi cert păpușelele care n-au mâncat toată ciorbița din castron. Bunica îmi spune că va împleti pentru ele două rochițe. Căsuța era plină de armonie și focul sfârâia zgomotos în soba fierbinte. Camera era atât de mică în comparație cu spațioasa mea cameră de acasă! Însă, îmi plăcea acolo pentru că era cald și bine. Era frumos în casa bunicilor pentru că erau multe camere pe care le exploram cu grijă, unele dintre ele fiind pregătite doar pentru musafiri. Puteam să ies afară, în curte, să mă joc cu săniuța și să fac oameni de zăpadă alături de alți prieteni din sătucul izolat. Prăjiturile bunicii miroseau atât de frumos și toată căsuța bunicilor era cuprinsă de acest parfum! Cântecelele populare ale bunicului răsunau din naiul de lemn și bunica îl mai completa cu glasul ei suav. În căsuța bunicilor am învățat primele cântecele populare, am învățat că iernile pot fi calde și distractive fără televizor și fără calculator și că armonia și veselia sunt importante pentru fiecare familie.

  • ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

     Casa bunicilor îmi va rămâne pentru totdeauna în amintirile și ea este locașul  valorilor tradiționale frumoase din familia mea.

╔════════♡

Succes!

╚════════♡

Alte întrebări interesante