Limba română, întrebare adresată de ioanamariadinu10, 8 ani în urmă

alcătuiește un text creativ despre un fenomen al naturii care se produce în anotimpul preferat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eneroxana03
7
Cand lumina soarelui straluceste prin picaturile de ploaie,vedem cateodata curcubeul,caci fiecare picatura de apa se comporta ca o mica prisma.

Picaturile de ploaie descompun lumina in sapte culori,care formeaza curcubeul.Culorile curcubeului sunt intotdeauna in aceeasi ordine.

Curcubeul este alcătuit din culorile roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. Ele formează împreună denumirea ROGVAIV, găsită și sub forma de R.O.G.V.A.I.V. ori Rogvaiv.

Roșu ne duce cu gândul la regenerare, la autoapărare, la legătura noastră cu Pământul. Ne mai duce cu gândul la creșterea temperaturii corpului, la iubire. La flori și fructe.

Oranjul, adică portocaliul, este culoarea soarelui. Exprimă căldură, veselie, bună dispoziție, creativitate, bucurie, confort, dinamism și timp frumos. Este considerată culoarea vindecării și creației. Se spune că atunci când purtăm îmbrăcăminte de această culoare nu suntem supărăcioși sau morocănoși.

Galben este culoarea care exprimă vitalitate, energie și ne ajută să gândim cu claritate. Sugerează veselie, distracție, voie bună și relaxare.

Verde – culoarea vieții, a naturii, a primăverii. Sugerează armonie și echilibru. Este asociat cu vindecarea și iubirea necondiționată. Verdele exprimă prospețime.

Albastru, culoarea mării, a cerului, a seninului, a bunătății. Culoare care ajută la calmarea durerii de dinți a bebelușilor.

Indigo este o combinație de culori. Între albastru și roșu. Este în legătură cu meditația, cu visele.

Violet, culoarea spiritualității. Pare să fie o culoare nobilă. Purtând îmbrăcăminte sau accesorii de această culoare vă veți face imediat remarcați.

Frumusețea lui fascinantă avea să atragă din timpuri foarte vechi numeroase taine, superstiții și credințe mistice. Curcubeul este văzut adesea ca un simbol al cerului senin, al păcii, al iubirii și al speranței.
Dacă apare după ploaie, el promite liniște și armonie, promite o atmosferă senină și mai ales comuniune între cer și pământ. Adesea, minunatul arc de culori din cer înseamnă înălțarea spirituală a celui care crede în valorile lui.


tudoranghel1313: cam lunga
tianisiulian: mult prea lunga
veronicamitrea4: .s
veronicamitrea4: ms
Alte întrebări interesante