Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

alcatuieste un text cu titlul Plecarea pasarilor raspuzand la intrebari:ce anotimp a sosit? ce poti spune despre vreme? de ce pleaca pasarile? cum parasesc ele cuiburile? ce se poate intampla in acest drum greu? ce sipmti vazand plecarea pasarilor?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annnnna3
8
Atunci când pleacă păsările, știm ca a venit toamna. Ele pleacă în tarile calde deoarece în tara noastră se face frig, ploua și pomii rămân fără frunze. Din cauza zăpezii ce are sa vina peste câteva luni, păsările nu își mai pot găsi hrana.
Păsările pleacă împreună cu familia lor, iar drumul nu este foarte ușor. Drumul este foarte lung, durează câteva zile sa ajungă la destinație și se pot întâmpla și lucruri destul de urate, cum ar fi, atunci când se opresc sa facă o pauza ele pot fi călcate de mașini, și multe alte accidente.
Atunci când ele pleacă simt un gol in inima, simt cum natura pleacă odată cu ele. Doar gândul ca se vor întoarce peste câteva luni mă face sa mă simt mai bine.
Răspuns de miriammun07
1
Plecarea Păsărilor
Toamna,păsările pleacă în egipt unde este cald deoarece nu pot supraviețui frigului.Ele îşi părăsesc cu greu cuibuirile pentru că ele au muncit mult la ele şi o să trebuiască să îşi construiască altul acolo.În țara noastra când e frig ele se duc în egipt unde e cald şi soare,dar acolo e mereu cald. Unele păsări mor pe drum deoarece se prind în vreți de copaci (păsările mai mari) şi uneleajung rănite acolo.Eu simt puțină tristețe când pleacă păsările pentru că mie îmi place foarte mult să le vădcum zboară pe lângă norii cei pufoşi.
Sper că te-am ajutat aştept
Alte întrebări interesante