Limba română, întrebare adresată de Alex1234fghtyl, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text cu titlul Povestea unei picaturi de apa in care sa prezinti circuitul apei in natura Adauga textului desene sau ilustrati Citeste colegilor textu
l

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Milagrossahora
19
Povestea unei picaturi de apa


Ea este. Se simte, traieste. Trezindu-se amortita pe o petala a unui trandafir rosu ca focul, se sperie, dar vazundu-si suratele linistite, se calmeaza.

Ceva se intampla cu ea: simte o caldura puternica, se infierbanta. Deodata devine usoara si isi ia zborul, indreptandu-se spre vazduhuri. Se uita curioasa in jur si vede ca nu e singura. Ajunge intr-un nor si din cauza oboselii decide sa doarma putin. Nu apuca sa-si inchida ochisorii, caci o ia cu frig si parca e zdruncinata de o forta nevazuta. Atunci realizeaza ca Imparatia Norilor e atacata de maretul vant. Tot mai frig si tot mai frig... Nu mai poate sa se sprijine de tovarasele ei, e tot mai grea.

Se desprinde. Merge pe ruta cer-pamant. E fericita. Are sa-si revada casa. In juru-i alte pietricele de gheata, ii traiesc povestea. Gata! A ajuns la destinatie. Nu se vede mandrul soare, dar totusi e linistita. Vantul inceteaza, norii bat in retragere. In sfarsit se arata si soarele.
Simte iar caldura, multa caldura, se topeste... Celelalte pietricele de gheata care au insotit-o se topesc si ele.

Ea este: doar o picatura de apa.



Sper sa-ti placa! Ca sugestie de desen iti recomand sa faci o picatura personificata(cu ochi, maini, picioare etc.) care sa stea pe o frunza. Incearca sa faci frunza ca un pat. Va fi de efect.
Ce am facut e totusi o munca!

Alex1234fghtyl: multumesc frumos
Milagrossahora: Cu multa placere!
Milagrossahora: Daca mai ai nevoie de ajutor la compuneri, bazeaza-te pe mine!
Alex1234fghtyl: ok
Alte întrebări interesante