Limba română, întrebare adresată de balintclaudia24, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text de 10-15 enunturi folosind cuvintele și expresiile:inima pădurii,liniște deplina,Colțuri de umbra,copaci bătrâni,covor de iarba și frunze.
Foloseste in textul tău punctele de suspensie și da-i un titlu potrivit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
Padurea stranie
Eu cu bunicul am mers in padure.Vroiam sa mergem in mijlocul padurii se zicea ca sunt cei mai tineri copacii . Noi mergeam la lemne si vroia cel mai bun.Am ajuns in padure dupa un drum lung. Era o liniste deplina. Deodeata se aude un zgomot puternic. inima imi batea foarte tare ma speriasem fosrte rau.Am fugit si bunicul zicea ca am ajuns in mijlocul padurii si ca sa vezi era un covor de iarba si frunze iar copacii batranii.Se aude din nou acel zgomot infiorator si am luat-o la fuga erau niste colturi de umbra (adica in niste colturi era umbra). Ne-am ascuns acolo si am plecat din padure. A fost o zi inspaiântstoare, de atunci nu am mai mers in padure

andreeadinu07: Voiam.Vroiam-este o formă infectă(greşită) a timpului trecut,creată sub influența verbului "a vrea".
andreeadinu07: Iar compunerea ta e ciudată.Defapt nu compunerea,fiindcă idea utilizată este foarte bună,dar formularea este de grădiniță şi nu-i permite lectorului să înțeleagă conținutul.Din cauza formulării care nu are sens,nu am înțeles aproape nimic din compunerea ta.
Răspuns de andreeadinu07
0

Padurile iarna

Padurea,un loc linistit si frumos care este strabatut de raul cristalin.Covorul de iarba verde care iti atenua caderea din copacii batrani si inalti,plini de frunze care semanau cu barcutele,acum nu se mai vede in adancimea omatului alb.

Inima padurii,cel mai frumos loc dintre toate,unde stateau in toate colturile de umbra câte-o jivina care de abia aştepta sa te muste,acum moare in tristetea naturii sfasiate de gerul naprasnic.

Iarna mohorata inghite padurea si toata veselia ei in vata de zahar cernuta de norii surii.

Şi in linistea deplina doar o pasarea mai are curajul sa cante in fata Craiesei de Gheata,care a inghetat cu privirea ei rece toate vietuitoarele care traiau in padure.

Sper sa nu ti se para ciudata!


Alte întrebări interesante