Limba română, întrebare adresată de enachepaula23ot89yq, 8 ani în urmă

alcătuiește un text, de 10-15 rânduri, în care sa integrezi și următoarele cuvinte din câmpul lexical al animalelor domestice :câine, pisică, ied, miel, mânz, vițel, purcel vacă, oaie, berbec, taur, cal, catâr, capră, țap, scroafa, vier, bou, cățel. va rog frumos să mă ajutați și pe mine​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de flori200830
1

O vizita frumoasa

Fiind zi de weekend,eu impreuna cu familia mea,am decis sa mergem la tara,pt a le face o surpriza bunicilor. Cand am ajuns,aceștia erau in curte cu cainele si pisica noastra.

Am fost tare incantati sa-i vedem după multa vreme!

Trecuse ceva timp si am plecat in padure,cu bunicul pentru a duce vițica,calul si vaca la păscut. Acolo se mai aflau si alte animale,printre care si iedul veciniilor. Aceste ma recunoscuse de data trecuta si imi venise in intampinare.

Intre timp,mama si bunica ne pregatise o prajitura. Am mancat cu mofta si curiozitatea de-a merge la rau,m-a cuprins. Ma furisasem prin grădină si-am iesit direct la acesta. Mergand linistit,am simtit in spate o impingere. Mi-am intors privirea si am vazut cum un purcel care fugea de zor,cerand ajutor. Placandu-mi la nebunie animalutele,n-am putut ezita,si l-am strigat pe bunic,pt a-l duce la spital,observnd ca era lovit la picioare. Cand am ajuns,de indata l-au tratat,iar ce-am vazut acolo a fost nemaipomenit. Langa doctor se afla un tap si un cal tot cu aceeasi problema. Asistentele ii ingrijeau intr-un mod cizelat. Pe hol umblau dif animale,iar la un moment dat vazusem un berbec cum se rostea la un mânz. Dialogul lor tare mi se paruse amuzant :)))) Dupa zeci de minute,venise asistenta spunandu-ne ca purcelul este sub supravegherea lor si putem pleca linistiti acasa.

Iesind din spital,am vazut o cladire alaturata. Nu am ezitat sa nu intru. Era un bou, o scoafa , si un taur . Erau inchisi dupa niste gratii,neputand iesi de acolo.tare imi placuse sa le privesc!

Boss,asta a fost o idee. Mai poti continua tu. Nu pot fi inspirata la ora asta ;)))


enachepaula23ot89yq: mulțumesc încă o data
enachepaula23ot89yq: o seară plăcută
flori200830: la fel!
flori200830: in ce clasa esti?
enachepaula23ot89yq: a 5
enachepaula23ot89yq: am trecut
flori200830: aa...si nu te pricepi deloc la compuneri?
enachepaula23ot89yq: ni
enachepaula23ot89yq: nu
flori200830: da de unde esti?
Alte întrebări interesante