Limba română, întrebare adresată de Spunetu, 9 ani în urmă

Alcătuiește un text de 25 de rânduri,despre venirea păsărilor,despre cum își fac cuibul,depunerea oualelor,grija lor,ieșirea puilor din ou si despre hrănirea puilor.
Va rog mult.


Spunetu: Va rog ajutati-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Hristinna
0
Primavara
Este primăvară . frumosul soare a ieșit pe cer . ghiocelulm a ieșit foarte gingaș anul acesta ! miresmele lor readuc natura la viata . totul este liniștit . natura este foarte frumoasa când ști sa o privești cu ochii de copil.
păsările cerului s-au întors la noi în tara . Ele încep sa găsească un copac pentru, noua lor casa . mai întâi cauta niște paie bune din care vor face cuibul rezistent și gros . la construit va lua puțin mai mult, dar ele se descurca . sunt diferite păsări pe lumea asta care ne canta în fiecare zi cu glasul lor ! Ele își depun ouăle cu mare grija. sunt protestele și grijuli cu puii din oualele lor. când ies pui din ou , ele încep sa caute în fiecare zi hrana proaspete și foarte gustoasa pentru ei. după un timp , puii cresc și trebuie sa învețe sa zboare. și asta va lua ceva timp dar se descurca . sunt păsări foarte deștepte. după câteva zile , puii au învățat și va putea sa zboare. când vor creste mari, vor invata cum sa se apere și sa trăiască pe cont propriu.
după câteva luni, ele au crescut mari și vor descoperi locuri și lucruri uimitoare cum ar fi tarile și diferite flori, zone... îmi plac mult păsările deoare ce ele sunt cântătoare și pot zbura .

Scuze ca am făcut-o prea scurta. Aici depinde și de scrisul tău!
Alte întrebări interesante