Limba română, întrebare adresată de adelabianca200, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text de 5 propozitii despre nasterea lui iisus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de arturigor
3
Nașterea Domnului este in prilej de sărbătoare in care oamenii serbează ziua Acestuia. Vestita Fecioara Maria , in urma cu mulți ani , nastea pe 25-26 Decembrie , Pruncul Iisus .

arturigor: SPER CA TEAM AJUTAT
Răspuns de alupei2015
3
Nasterea DomnuluiNasterea Domnului Iisus Hristos 
Cam cu o mie cinci sute de ani înainte de venirea Domnului în trup, trăia în Mesopotamia, în tara cea dintre două râuri, Tigru si Eufrat, care se mai chema pe atunci "Poarta lui Dumnezeu", un mare vrăjitor pe care-l chema Valaam. El era dintr-o regiune numită Petor. Tot în vremea aceea, poporul lui Israel era în pustie, si ajunsese în pământul amoreilor. După ce l-a bătut pe Sihon, împăratul amoreilor, trecuse în pământul Vasanului. Acolo l-a bătut pe Og, împăratul lor, si mare groază a băgat în popoarele de dincolo de Iordan si din pământul lui Moab, care era dincoace de Iordan, desi poporul încă nu trecuse Iordanul. 

Împărătia lui Moab, care era lângă poalele Muntelui Carmel si lângă Ierihon, avea pe atunci un împărat cu numele Balac. Si acesta, când a văzut că poporul lui Israel - căruia îi ajuta Dumnezeu în vremea aceea, că era singurul popor ce se închina adevăratului Dumne-zeu, 

alupei2015: SPER CA TEAM AJUTAT
Alte întrebări interesante