Limba română, întrebare adresată de iugarebeca2000, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text de 50-70 de cuvinte, în care să folosești cel puțin cinci substantive defective și cinci coletive. Ajutați-mă vă rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claufloryb
4

Răspuns:

Cațelul

Afara era ger,doua surori stateau liniștite la gura sobei încălzindu-se cu o cana de ciocolată caldă în mână.

Deodată un sunet trist le tluburară liniștea.Se auzea destul de aproape , cele două surori dupa ceva timp se gandisera să vadă de unde provine sunetul. Inafara curtii lor dupa o grămajoară de zăpadă un cățel mic cu 4 lăbuțe reci ca gheața tremura în zapadă.

Surorile care de mult doreau un cățeluș aduseră o patură si puseră cățelul in ea apoi il aduse acasa unde din o familie de 5 oameni două surori o mamă un tată si un bunic acum erauc 6 membri cu tot cu catelul si traiau foarte fericiti

Hei mai sunt câteva greșeli gramaticale dar orcum.Sper că te-am ajutat.


claufloryb: CP!
claufloryb: LA CINE DAI COROANĂ?
sarah83: Multumesc pentru ,,Multumesc''
Răspuns de sarah83
5

Răspuns:

  Aseara, am fost la bunicii , in vacanta.Tare ciudat mai era....casele verzi amestecate cu un albastru deschis puternic ma infiorau, parca nu mai erau locuite de sute de ani.

     Prin geamul cenusiu observ o lunga campie verde , cu cativa cai si admir soarele puternic de vara stralucitor.Trecem, acum, pe langa o mica padure, si observ la sfarsitul ei, vreo zece stupuri de albine.....as pune pariu ca mierea data de ele e mult mai dulce si pufoasa decat cea de la oras.....

      Tata conduce ,si mama sta si se uita pe geam captivata de frumusetea ulitei si a padurei, e o liniste asurzitoare, dar decat sa fie galagie, mai bine stau linistit privind ciudatul colt al naturii.

                                                     .        .        .

       In sfarsit am ajuns si bunicul imi deschide portiera, eu pregatit , ma arunc in bratele lui calduroase si il sarut duios pe obraz.


sarah83: Cu mare placere!
sarah83: Multuuuumeeeesccc!
Alte întrebări interesante