Limba română, întrebare adresată de ralucaandreea6741, 8 ani în urmă

Alcatuieste un text descriptiv,de 150-200 de cuvinte,in care sa prezinti un castel,(real sau imaginar).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matotamarinela
2

Răspuns:

Îmi place să citesc foarte multe dar îmi plac și.plimbarile.

Ultima carte citita a fost despre un castel care m.a impresionat.Potrivirea a fost că în weekend.ul următor sa pot vedea în splendoarea lui ,faimosul și inegalabilul castel Peleș.

Acesta se înalță semeț încă de pe aleea ce ți se deschide spre intrarea principală.Curtea castelului este foarte primitoare și mii de oameni îi trec zilnic pragul Are o arhitectura unica și aleasă cu gust de unde nu îți mai poți lua ochii.

Verdeață din jur și florile ii dau un aer regesc și curat .Parterul și etajele sunt sofisticate ,păstrând acel aer vechi din timpul regilor .Mi.a plăcut mobilierul masiv și atent lucrat de meșteri iscusiți Aerul din interior te duce cu gândul spre viața din secolele trecute în care viața era cu totul alta Covoarele prețioase,tablourile,vasele,obiectele ,totul îți taie răsuflarea cat de bine s.au păstrat și te trimit Intr o reflecție epocală.

Ar fi multe de descris aici dar cel mai mult m au impresionat dormitoarele reginei ,al regelui,camera oglinzilor ,a armelor....totul părea neschimbat și parcă trăiau încă acolo personajele.

Castelul Peleș este unul ce merită toată lauda și aprecierea și vizitarea acestuia îți va rămâne în suflet multi ani.


denisaioana036: Mulțumesc mult pentru răspuns
matotamarinela: cu drag!☺️
denisaioana036: să vă dea sănătate la toți
denisaioana036: și cu drag și vouă
Alte întrebări interesante