Limba română, întrebare adresată de ycaybruj, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text despre anotimpul iarna, folosind urmatoarele expresii:"cunună de stelute argintii","mantie albă strălucitoare","covor alb și moale","ninge neîncetat","copaci de zahar","ger cumplit".Nu uita(fiecare text are introducere,cuprins și încheiere)!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dorapopa
5

Unde poate fi mai frumos iarna decat la munte!

De mult am planificat sa facem o excursie la Stana  de Vale si iata in sfarsit am pornit.Ninge neincetat iar covorul moale si alb acopera totul.Afara e un ger cumplit dar nu ne pasa pentru ca incet ,incet ajungem .Muntii ni se arata acoperiti cu o mantie alba stralucitoare .Din cer cad fulgi argintii,adevarate cununi de stelute argintii.Padurea parca e formata din copaci de zahar.Ajungem in sfarsit iar primul gand sa luam sania si sa o pornim spre partie.Zapada scartaia sub picioarele noastre iar albul ei stralucitor ne orbea.

Pe partie copii imbujorati chiuiau veseli.Ne-am alaturat lor si a urmat o distractie pe cinste.

Seara s-a asternut pe neasteptate si toti s-au retras la casele lor si la locurile de cazare.Gerul a pus stapanire pe intreg locul si s-a lasat o liniste apasatoare.

Am petrecut o zi minunata care dorim sa nu fie unica>A fost minunat!


wolf40: bv
Răspuns de rodicajurescu
3

                                          Iarna


         E miezul iernii. Bradul de langa patinoar e luminat de o cununa de stelute argintii care sclipesc vesele.

         E veselie mare la patinoar! Copiii, mari si mici, aluneca pe mantia alba si stralucitoare.

         Dincolo de gard, un catelus mic si alb, imbracat in hainuta rosie, se tot catara pe troienele din jur, vrand, probabil, sa ajunga la stapanul lui care e...   prea ocupat ca sa-l observe...

        Peste tot vacarmul, se asterne un covor alb si moale.

        Ninge neincetat.

       Seara se lasa si catelusul cel mic a obosit. Nu-si mai cauta stapanul. S-a asezat langa gard. Ii era frig si foame. Ar fi vrut parca sa guste din dulceata copacilor de zahar, dar nu mai avea putere...

     Dintr-o data, un copil imbujorat s-a repezit la catelus si l-a luat in brate. Bucuros de regasirea neasteptata a stapanului sau drag, care, luat cu joaca, il cam uitase, catelusul s-a scuturat de zapada si a inceput sa dea din coada.

     Copilul si catelul au plecat spre casa, infruntand impreuna gerul cumplit...

   

Alte întrebări interesante