Limba română, întrebare adresată de nocomentsyon, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text despre omul de zapada folosind cuvintele :ochi de taciune, o palarie veche, nas ascutit, gura mare, precum si cuvintele sa, s-a.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Diana26
126
Un om de zăpadă haios
A venit iarna, iar pe pământul rece ca gheața zăpadă se așterne ca o plapumă. Copiii au ieșit să făurească diferiți oameni de zăpadă. Omul de zăpadă s-a așezat în fundul curții. Pietrele minuscule îi evidențiau ochii de tăciune. O pălărie veche i-a fost așezată în vârful capului. Morcovul adus de Andrei arată ca un nas ascuțit, iar gura mare  parcă ar vrea să te înghită.  Înfățișarea sa este cât se poate de nobilă.
Răspuns de RoxanaIoana42
63
      De Craciun,mama s-a hotarat sa mergem in vizita la bunici.Cand ajunsesem acolo,afara incepuse sa ninga asa de frumos incat puteai compara fulgii cu niste puncte facute cu acoarele.Nu trecuse nici macar 1ora si afara deja se puse stratul de zapada.M-ai stand un pic in casa,bunica venise si-mi spune:
    -Sti scumpo,cand ninge inseamna ca omul de zapada ne-asteapta afara, ca sa-l decorem si sa-l imbracam.Ce zici,vrei sa ne indeplinim o misiune?
    -Da! raspund eu.
    Atunci bunica se duse in camara si colectionase un taciune,isi lua palaria sa verde si  un morcov.Ajunsesem afara,facusem si omul de zapada si chiar in acel moment ninsoarea se oprise.
    -De ce s-o fi oprit?intreba bunica.Ca doar ochi de taciune i-am pus,o palarie verde i-am dat,un nas ascutit i-am facut.....ce mai era oare?
     -O gura mare!exclamand eu.
     Atunci,bunica se duse ii luase trabucul bunicului si ii facuse omului se zapada o gura.In momentul acela incepuse sa si ninga.
     -Buni,ninge!!!
     -Da,draga mea.Asta e minune de Craciun pentru ca am terminat de facut omul de zapada.
  Sper ca-ti va place.

RoxanaIoana42: Cpl.Ai putea pune care-i cel mai bun?
Diana26: ai scris greșit "v-a"
RoxanaIoana42: scz
Alte întrebări interesante