Limba română, întrebare adresată de paulabrindus, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text despre toamna in care sa introduci urmatoarele numerale: doi, o suta, primul, al doilea. Dau coroana daca raspundeti!! REPEDE VA ROOOOOOOOOOG!!!!!!!


paulabrindus: scuze, mai este si optsprezece

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ShyGirl
5
Toamna este anotimpul meu preferat. O iubesc deoarece,atunci cand ma plimb cu prietenul meu cel mai bun,suntem doar noi doi,tachinandu-ne si amuzandu-ne. Plimbandu-ne intr-o zi prin padurea aramie am vazut optsprezece copaci uimitor de frumosi dar si diferiti si am observat in jur de o suta de frunze interesante,pe capacul unei fantani parasite. Prima pe care am vazut-o era de stejar si mi s-a parut cea mai frumoasa dintre toate. Si prietenului meu i-a placut. A doua a fost mai aurie. Si aceasta ni s-a parut uimitoare,ca celelalte deopotriva. Ah,iubesc toamna! (Referitor la de ce am folosit "a doua "si "prima",in loc de "al doilea"si"primul": profesorul tau nu va spune nimic in neregula despre schimbarea genului. Sper ca te-am ajutat!)

paulabrindus: multumesc mult, dar eram asa de agitata pentru ca am mai pus intrebarea asta pe Brainly cam de 3-4 ori, incat am uitat sa scriu: optsprezece, mai este si optsprezece. scuze
ShyGirl: Ok...sa vad ce pot face...editez
ShyGirl: Gata!
Alte întrebări interesante