Limba română, întrebare adresată de aliceneagu5, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text din 8-10 randuri cu titlul Prietenia in care sa folosesti grupurile de cuvinte : sa-i multumesti , sa-i chemi , prietenii sai , sa-i arati , pantofii sai. AM NEVOIE URGENT !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daryavram
18
Prietenia
Prietenia are un rol foarte impirtant in viata oamenilor, mai ales in viata copiilor, deoarece acestia invata sa coopereze, sa respecte, sa asculte, sa ajute si viceversa.
Un prieten se castiga greu si se pierde usor, de aceea trebuie sa ai grija cum te comporti cu el. Ai grija sa-i multumesti mereu pentru tot ce iti ofera sau tot ce face pentru tine, sa te intelegi bine cu prietenii sai si sa nu devii prea posesiv, sa-i arati respectul si afectiunea pe care i-o porti, si incearca sa il ajuti sa-si rezolve problemele si sa vorbesti cu el, incercand sa te pui in pantofii sai si sa te gandesti la ce ai face tu daca ai fi in locul sau.
Răspuns de biancatimis25
16
Prietenia


Mama mereu mi-a zis că dacă cineva mă ajută trebuie să-i mulțumești și să-i arăți că sfatul lui este folositor și când se ivește ocazia, să-i dai și lui o mână de ajutor. Să nu-i judeci după îmbracămintea sau pantofii săi, să-i respecți pentru ce sunt ei, să-i chemi la tine când îi vezi în public, să le arați că îți pasă de ei și să nu îi ignori. Am învățat multe de la mama și sper să le pun în practică în relațile mele de prietenie.
Alte întrebări interesante