Limba română, întrebare adresată de Dani20208, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text după șirul de ilustrații. Dă-i un titlu potrivit.
Un băiat care merge prin zăpadă
Un băiat care face un om de zăpadă
Un băiat și un om de zăpadă
Rapid
De clasa a II-a, pentru fratele meu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGrecu
2
Titlu: Taina iernii mele
Eram intr-o zi din decembrie plictisit și ma uitam pe geam. Vedeam ca nu este zăpada, era noroi. Așa ca am zis sa ies afara și sa ma prefac ca noroiul este omătul moale și alb.
După ce m-am jucat am intrat in casa fiindcă era târziu, am mâncat și m-am culcat. A doua zi, când m-am uitat pe geam, era zăpada peste tot. Am ieșit afara bucuros și mergeam prin zăpada și ma aruncam in ea, chiar dacă eram in pijamale. După toate acestea m-am hotărât sa fac un om de zăpada. Eu nu aveam mulți prieteni, așa ca am început sa vorbesc cu el și sa ii spun tot ce simteam eu despre asta. Se făcuse din nou seara și am intrat in casa, ca de-obicei, am mâncat și m-am culcat.
In timpul nopții am auzit o bătaie in geamul meu. M-am uitat și era omul de zăpada care îmi scria in neaua de pe pervaz sa ies, sa ne jucam.
Am ieșit speriat, crezând ca mi s-a părut, dar omul de zăpada a venit, m-a prins de mâna și a început sa ma învârtă. Mi-a zis ca m-a ascultat atent și sa rămână secretul nostru. Mi-a spus ca el la primavara nu va mai fi, dar in iarna următoare sa mai fac unul fiindcă fiecare din noi avem același om de zăpada de fiecare data.
Alte întrebări interesante