Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

alcatuieste un text in care sa introduci enntul : cea de acolo este fata ce-a scris poemul .da-i un titlu potrivit

repede dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaAnutza1111
0
Trăia odată peste drum de casa mea o bătrână care avea foarte multe pisici, dar si o fata frumoasă de la soare te puteai uita dar la ea ba.
Bătrână esra un om foarte rău si căuta tot timpul un prilej de a găsi cate un băiat care aspira la mana fetei lui si să-l omoare.
Intr-o zi m-am băgat si eu argat(muncitor) la ea. Trebuia sa lucrez la aceasta timp de un an iar daca supraviețuiam trebuia să-mi aleg un dar de la ea. Baba știa si credea ca poate voi aspira la mana fetei ei de aceea încerca să-mi dea lucruri grele de făcut!!
Trebuia sa recunosc avea o fata foarte frumoasa!! La acea femeia anul ținea doar trei zile.
In prima zi trebuia sa ii duc oile la păscut. Desi m-am cam chinuit cu ele prima Zi trecuse ceea ce însemna ca mai erau două.
A doua zi trebuia sa ii duc cel mai frumos cal al sau sa pasca. Era un cal foarte nărăvaș care atunci cand fugea ii cresteau aripi si zbura pana pe luna chiar. Trecu cu greu si a doua zi , iar eu ma topeam de dor ca anul sa se termine si sa pot pleca acasă cu fata cea frumoasă!!
A treia zi baba chiar se țicnise. Îmi adusese in fata un rand de fete frumoase si apoi a zis:
- Toate aceste fete vor scrie cate o poezie despre ele înșiși. Tu va trebui sa alegi dintre toate descrierile pe cea mai frumoasă si sa vezi carei fete ii aparține.
Lucru mare cu acestea, baba o pusese si pe fata ei sa scrie o descriere, însă una urâtă. După ce făt scrise descrierea, baba o îmbrăca zdrențuros.
Trecuse noaptea, venise dimineața iar eu trebuia sa aleg. Mi-a sărit imediat la ochi descrierea fetei babei. După cum era descrisă îmi fusese ușor sa aleg. Văzând baba una ca asta, știa ca nu mai are ce face. Venind spre mine baba ma intreba:
- Cine e fata care a scris aceasta descriere?
Arătând cu degetul am zis:
- Cea de acolo este fata care a scris poemul!! Acestea fiind spuse, imediat celelete fete au dispărut la fel si baba. Eu am rămas cu fata cea frumoasă si cu averea babei am facut o nunta ca-n poveste!!

AnaAnutza1111: atunci încerca să mai scurtezi!!
AnaAnutza1111: ok
Alte întrebări interesante