Istorie, întrebare adresată de danvizitiv, 7 ani în urmă

Alcatuieste un text istoric cu cuvinte-cheie Comerţ de tranzit,Dijmă,Boieresc, Robotă,Transhumanţă,lobagi.


VA ROG URGENT AJUTAȚI!
DAU COROANA!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrajaba
2
În perioada comerţului de tranzit, Dijmă, a fost un important centru economic boieresc, unde se produceau diverse produse, inclusiv robotă. În același timp, oamenii de știință din Dijmă au început să exploreze conceptul de transhumanță, încercând să creeze inteligență artificială avansată în robotii lor.

Aceste eforturi au dus la dezvoltarea unor noi tehnologii și au stimulat economia locală, însă au suscitat și unele controverse, întrucât mulți oameni se temeau că robotii ar putea înlocui muncitorii umani.

Cu toate acestea, comerțul de tranzit și inovațiile în domeniul roboticei au continuat să fie importante pentru economia Dijmă, iar robotii au devenit un element comun în viața de zi cu zi a locuitorilor, îndeplinind diverse sarcini, cum ar fi cele de lobagi.

danvizitiv: ms mult
alexandrajaba: Cu drag
danvizitiv: poți te rog sa mai adaugi niste propoziții!
alexandrajaba: În Evul Mediu, comerțul de tranzit era una dintre principalele surse de venit pentru Țara Românească. Această țară se afla pe un important traseu comercial între Europa și Asia, prin care se transportau mărfuri precum piei, lână, grâu, miere, ceară, vin și altele.
alexandrajaba: Pentru a proteja comerțul și a se asigura că se achitau taxele aferente, Țara Românească a instituit sistemul de dijmă. Aceasta era o taxă pe care trebuia să o plătească orice comerciant care dorea să treacă prin țară sau să își vândă mărfurile aici. Dijma era colectată de boieri, membri ai clasei nobiliare care aveau dreptul să ia o parte din taxă.
alexandrajaba: În această perioadă, populația era formată în principal din țărani, care munceau în fermă sau în pădure, dar existau și alte categorii sociale, cum ar fi robii și lobagii. Robii erau oameni care erau obligați să muncească pentru stăpânii lor, fără a primi plata, în timp ce lobagii erau oameni liberi, dar săraci, care se angajau pentru o perioadă de timp să muncească pentru boieri
alexandrajaba: Sper sa te ajute
danvizitiv: mulțumesc mult
danvizitiv: succes in viata!!
alexandrajaba: Asemeni
Alte întrebări interesante