Limba română, întrebare adresată de bogdandanciu, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text minim 8 rânduri despre familia perfecta în utilizarea ta.Vei folosi propoziție simple dezvoltate afirmative negative și vei sublinia câte una din fiecare Vă rog urgent dau coroana va roooooooooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nikoleta000
256
Eu voi alcătui textul: Familia perfectă este cea ce nu se ceartă, ce respectă regulile în casa sa proprie şi ce îşi oferă unul altuia ajutor.
Defapt o familie mai plină (veselă) e cea ce are mai mulți membri. Eu îmi prețuiesc familia ca orice copil şi o iubesc. Nu este uşor de a avea familia perfectă.
Regulile într-o familie perfectă sunt dacă ai oferă, dacă ai ofensat cere scuze, dacă minți mai bine ai spune adevărul, dacă ai posibilitatea ajută, nu învinovăți, nu judeca, iubeşte, munceşte pentru a asigura viitorul familiei, nu judeca!

bogdandanciu: Mulțumesc mult
Nikoleta000: Cu plăcere
Răspuns de MaestraMate
186
Familia perfecta
Pentru mine familia perfecta nu este stricta, ci simpla și modesta, iubitoare și are mereu loc de încă un membru orice ar fi el (caine,pisica,copil,etc.).
Membrii familiei au timp mereu sa stea împreună și se ajuta mereu oricum ar fii problema (mica/mare). Nimeni din aceasta familie nu se enervează sau nu se panichează în momente mai dificile ci se gândesc cum pot rezolva aceea problema. Ei se respecta. Și bineînțeles ca acei copii din familie invata bine și se străduiesc cât pot ei de mult sa învețe.
Iar cel mai important lucru e ca au încredere unul în altul. Așa văd eu o familie perfecta, dar sunt sigur/sigura ca o familie perfecta poate fii și altcumva.

Sper ca te-am ajutat.
Și eu am tema acest exercițiu pe mâine și am scris ce-am scris și eu în caiet.

bogdandanciu: Multumesc
MaestraMate: N-ai pentru ce. ☺
cristiancalacean: Ms pt text
Dragon1147: Nai scris propozitii scurte da lungi ai destule
Dragon1147: Si cum te numesti
Dragon1147: ???
cristiancalacean: Cristi de la bacău
Alte întrebări interesante