Limba română, întrebare adresată de depetelefonjocuri, 8 ani în urmă

Alcatuieste un text narativ literal in care sa va imagitati o călătorie alaturi de o picături de apa




Va Rog repede ca trebuie sa ajung la școală ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ipleed
1
•Cerinta: Alcatuieste un text narativ literar in care sa va imaginati o calatorie alaturi de niste picaturi de apa.

•Rezolvare: As putea incepe aceasta compunere, prin a scrie ceva interesant, ceea ce o sa impresioneze putin cititorii.
Intr-o zi intunecoasa, stateam afara, cu prietenii deoarece soarele era pe Pamant si era foarte cald, de ziceai ca e vara. Deodata, incepe a ploua, incet din incet, iar noi fiind departe de casa, a fost necesar sa gasim o solutie, un adapost cat mai repede. Dar, din pacate, n-am gasit, si mi-a venit o idee, ce mi-e era rusine sa o impartasesc cu ceilalti prieteni, aflati cu mine, in ploaie. Ideea mea se baza sa gasim o paturica cat mai repede si sa ne-o punem deasupra noastra, ca sa nu ne ude ploaia, dar nimeni nu a fost de acord, asa ca am exclus aceasta idee. Alt prieten, se gandise la:
- Fetelor, eu ma gandesc sa stam linistiti deoarece, am citit intr-un basm, ca daca suntem cuminti, in timp ce suntem in ploaie, s-ar putea invoca un spirit al apei, cel ce aduce picaturilor de apa/ploaie, viata. Ele ne vor ajuta sa scapam de ploaie.
Ideea a fost acceptata de toti membrii aflati la locatie, si deodata am incercat-o, conform instructiunilor oferite de acest prieten.
Eram surprins/a deoarece niste picaturi de ploaie, venise la noi sa ne intrebe daca am fost cuminti, ca de am fost, ele ne vor indruma calea spre adapostul fiecaruia. Le-am spus ca da, si ele au confirmat aceasta afirmatie. Aceste dragute picaturi de ploaie, erau asa de amabile incat ne-au dus acasa. Concluzia acestui text este de-ati asculta prietenii, indiferent de ce ideei au in acel moment, deoarece o idee poate sa-ti schimbe viata.



Cu drag,
iPleed
Alte întrebări interesante