Studii sociale, întrebare adresată de bojanantoniamaria, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text persuasiv ( convingător ) prin care sa convingi profesorii ca prea multe teme pentru acasă încalcă dreptul copiilor la timp liber si relaxare . Dau 30 de puncte pana pe 19:00/ 24 / 01/2021

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilioaiaamalia
8

Prea multe teme pentru acasă ne fac să fim onositi, stresatti, cu mai puțin timp disponibil pentru joaca liberă, timpul petrecut cu familia sau alte activități de dezvoltare personală, ce îi completează educația - fiindcă nu are parte la școală de materii ca: igienă emoțională, managementul conflictelor, descoperirea sensului vieții, șamd.

Prea multe teme pentru acasă generează și o situație conflictuală în familie, o relație deficitară cu părinții, care își doresc de la copilul lor să obțină performanță școlară, iar în sistemul nostru educațional asta poate veni la pachet doar cu prea multe sacrificii. În lipsa cursurilor de psihologie, a workshopurilor de dezvoltare personală și a informațiilor privitoare la creșterea copilului într-un mod armonios, părinții pot crea relații deficitare cu copiii pe fondul stresului, producându-le acestora traume emoționale, prin prea multă presiune, compararea cu alți colegi (ceea ce determină în timp sentimentul de invidie, anxietate socială sau depresie), lipsa iubirii și așa mai departe. Părintele din ziua de azi seamănă mai mult cu un antrenor, decât cu un părinte și asta se datorează și sistemului educațional ce presupune prea multe teme pentru acasă.


ilioaiaamalia: obosiți*scuze
bojanantoniamaria: Muțumesc multt !!
eremiastefanadrian24: Mulțumesc chiar dacă nu este exact cum aveam nevoie, totuși ma pot inspira
Alte întrebări interesante