Limba română, întrebare adresată de ciumig, 9 ani în urmă

alcatuieste un text scurt cu 4 copiii care sunt cu cortu in care sa introduci expresi munte urias;carare serpuita;cantam cu veselie si zi minunata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de serbanclara
2
Era o zi minunata . Niste copii pe nume : Daiana , Miruna , Dan si Flavius s-au gandit sa plece cu cortul. Cei 4 copii se gande-au sa mearga la un munte urias de la marginea satului . Daiana avea cortul , Miruna avea proviziile , Dan si Flavius aveau chibrituri si crengute pentru foc. Miruna spusese :
-Trebuie sa mergem pe cararea serpuita ca sa ajungem.
-Bine. Spusesera toti copiii la un loc. Toti cantau cu veselie si cu foc pana au ajuns la loc unde trebuiau sa ajunga . Dar cand sa puna cortul o ploaie se asvarlise peste ei :
-Acum ce o sa facem.
-Fugim. Iar copiii isi lasera talpasita. 

ciumig: multumec penru tot
serbanclara: cu placere , e draguta?
serbanclara: imi dai te rog frumos coronita?
Răspuns de buligaariadnami
1
Era o zi minunata pentru a merge cu cortul. Eu, Alexandra,Simona si Maria am hotarat sa mergem cu cortul pe un munte urias. Noi neam dus fiecare la casele noastre sa ne pregetim. Noi neam luat o geanta in care am pus: o sticla cu apa, provizii, carti de joc ca sa avem cu ce sa ne jucam si multe altele. Ca sa ajungem pe muntele urias trebuia sa mergem pe o carare serpuita. Noi mergem cat mergem si ajungem. Ne despachetam si incepem sa facem cortul. Eu cu Maria lam facut. Neam dus prin apropiere sa luam niste busteni si niste lemne. Se inserase. Noi am facut focul si am pus bustenii in imprejur. Neam luat bezelele si leam prajit. Dupa ce leam mancat neam pus sa cantam cu veselie. A fost o seara de neuitat. Merit coroana???

ciumig: multumesc pentru tot
Alte întrebări interesante