Limba română, întrebare adresată de bibi4193, 8 ani în urmă

alcătuiri un text de 10-15 rânduri in care sa folositi 5 cuvinte care pot avea sinonime. Selectatile si scrieti sinonimele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefi8288
4
Era o zi călduroasă de vara. Eu eram bucuroasă, deoarece marusa mea tocmai adusese pe lume un copil. Era un baietel mic si dragut. Era imbracat intr o
hainuta albastrăsi avea o caciulita pe cap. Toata familia il admira. Era uns sentiment deosebit . L am luat in brate. A inceput sa zâmbească. Nu voiam sa l mai las. Mi se parea extrordinar să ai un verisor mic. Sper sa fiu un model pentru el cand va mai creste. In ochisorii lui albaștri se putea citi fericire. Ii slipeau și părea fericit. A fost o zi minunata.










bucuroasa = fericita
mic= pitic
lume = univers
sentiment = stare sufletească
deosebit = unic/ diferit
extraordinar = minunat
Răspuns de amelica0510peuo0c
4

Imi iau sacosa si merg spre bunica . Ma uit in traista si vad : o bucatica de branza , smantana , o varza si 2 rosii . Erau putine asa ca ma gandisem sa ma duc in padure dupa ciuperci. Umbland eu prin codri vad departe ceva luminos. Era un colier de aur stralucitor si frumos ca lacrima . Il iau si il pun in traista si merg la bunica . Bunica ma intreaba :

- Micuta mea unde lai gasit ?

- In padure !

- Vrei sati spun ceva ?

- Desigur !

- Intro zi o fetita pe nume Elena mergea prin padure . Nu departe zarise un colier mic de aur. EEEa il pusese la gat . Era gingas . Il pastrase multi ani pana cand il pierduse intro zi. Si nu il mai gasise.

- Erai tu bunico ? Acesta e al tau ?

-Da ! Dar acum e al tau micuta mea firava !


sacosa - traista

luminnnos  - stralucitor

padure - codru

gingas-firav

(pss adauga si tu unul

Alte întrebări interesante