Limba română, întrebare adresată de anapaladuta86, 9 ani în urmă

alcatuiti cuprinsul compunerii "jocurile de iarna ale copiilor "folosind inceputul si si sfirsitul dat.
Ninge ca-n poveste!Cita bucurie aduce iarna copiilor:zapata pentru schi,gheata pentru patinaj,pirtie pentru sanius.....................................
...................................................................................................Odata cu lansarea serii,valurile de copii pornesc spre case. Ei sunt obositi,inghetati,dar cu multa caldura si bucurie in priviri.

.....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maas10
8

Răspuns:

  • Început :

Ninge ca-n poveste! Câtă bucurie aduce iarna copiilor: zapadă pentru schi, gheața pentru patinaj, pârtie pentru saniuș...

__________

  • Cuprins :

Ce sunt toate acestea, daca nu un vis devenit realitate?

Și iată ca visurile se mai și îndeplinesc, căci doar nu putea frumoasa noastră iarnă sa se facă mult așteptată.

Totuși, asemenea peisaj nu poate sa fie văzut doar de la fereastra casei, cu o cana de ciocolata calda în mână. Acum este momentul în care cu toții pot profita de darurile pe care iarna le aduce. Părinți și copii, cu toții, își pregătesc bețele și casca de schi sau își scot sania nefolosită de atâta vreme, pornind în căutarea unui derdeluș. Cu siguranță, mai sunt și unii care, încălțând patinele nerăbdători, merg spre patinoarul abia deschis.

Fiecare copil, de la mic la mare, se joacă bucuros, pe fața fiecăruia citindu-se dorința ca această zi de iarna să nu se mai termine niciodată. Și totuși, după multe râsete și voie bună, sfârșitul zilei se apropie. Au petrecut atat de bine, încât nu și-au dat seama de orele care au trecut.

În curând trebuie să-și ia rămas bun de la jocurile lor, dar acest lucru nu îi întristează, pentru că mâine urmează o nouă zi, la fel de frumoasă.

__________

  • Încheiere :

Odată cu lansarea serii, valurile de copii pornesc spre case. Ei sunt obosiți, înghetati, dar cu multa căldură și bucurie în priviri.

__________

Reține!

Orice compunere trebuie să aibă trei părți: începutul, cuprinsul și încheierea.

În această temă, ni s-a cerut să alcătuim noi cuprinsul. Astfel, trebuie să respectăm următoarele reguli :

Cuprinsul trebuie să conțină desfășurarea evenimentelor într-o succesiune logică.

observație : Trebuie să avem grija când povestim evenimentele, atfel încât să aibă o logică în relatare, în ordinea în care acestea sunt scrise.

Dacă avem introducerea și încheierea compunerii, trebuie sa avem grija ca cuprinsul să fie o continuarea logică a începutului, și, de asemenea, să aibă un sfârșit logic, pentru a lăsa loc celei de-a treia părți – încheierea.

Alte întrebări interesante