Limba română, întrebare adresată de BogoDoggo, 8 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu ajutorul cuvintelor si expresiilor.fulgii moi si pufosi troiensesc cararile. fulgi de argint. crivatul matura cu aripa sa intinsa campia. cerul plumburiu. padure alba stralucitoare. lacrimi inghetate. natura muta. cusme de omat. fulgii usori si albi ca florile de cires. norii albi au captusit bolta posomorata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dodigeo
1
    Este iarna.Fulgi de argint se vad dansand la fereastra mea.Toata natura e muta,nimic nu se aude.
    Cerul plumburiu a acoperit tot vazduhul!Dar ce e asta?Norii albi au captusit bolta posomarata.E un peisaj magnific de iarna.In departare se vad cusme de omat.Fulgii moi si pufosi troienesc cararile.
     Dar afara este o fetita,ea plange!Pe obrajii ei rosii ca focul se pot observa lacrimi inghetate.Natura e muta!Doar scancitul bietei fetite care este afara!Ma duc sa vad ce are!Se pare ca ea nu are parinti.E trist.O invit la mine in casa.De la fereastra se vad fulgii usori si albi ca fllorile de cires.
     Padurea este alba,stralucitoare.Afara este foarte frig.Crivatul matura cu aripa sa intinsa campia!E o zi frumoasa!Dar nu si pentru fetita orfana.Poate ea va deveni noua mea surioara.
     Ma pregatesc sa ma duc cu noua mea surioara sa ne jucam in zapada moale si pufoasa!Presimt ca asta va fi cea mai frumoasa iarna din viata mea!







BogoDoggo: Multumesc
dodigeo: Cu placere!
Răspuns de Dya2003
1
A incept sa ninga de aseara cu fulgi de argint care cad din norii albi care au captusit toata bolta posomorata. Parca a uitat sa se opreasca.
Copacii zdrentuiti sunt plini de fulgi usori ca florile de cires in mijlocul primaverii.
Am iesit afara si am vazut crivatul care matura cu aripa intinsa campia , acolo era craiasa zapezii cu o rochie tesuta cu lacrimi de gheata si brodarii de flori de gheata, natura era muta de frica ei nu se mai auzea nimic lasa in spatele ei fulgi moi si pufosi stralucitori care troienesc cararile.
M am dat putin cu sania si apoi am intrat in casa si am inceput sa pictez o padure alba stralucitoare cu un cer plumburiu,braduti incatcati de omat,o casa cu cusme de omat la geam
- Alina , hai la masa!
Am tresarit, -Acum vin mama,spun si ma indrept catre bucatarie.

BogoDoggo: Multumesc
Dya2003: cpl
Alte întrebări interesante