Limba română, întrebare adresată de mihai1910, 9 ani în urmă

alcatuiti o compunere cu care tema vreti va rog frumos


mihai1910: merge dar trebuie mai mare mersi mult o sa mai cut de pe net si osa mai adaug
GrigoreVieru: In curind va veni pastele!Familia si prietenii vor fi cu zimbetul pe fata si imbujorati.Vor cioni oua rosii si vor ridica cite un pahar in sus pentru sanatate!Zapada de multa vreme sa topit ear chioceii au iesit cu capsorul lor cel cristaliu.Sa stiti ca primavara este acel anotimp cind deja tot a iesit la viata si nimic nu ne mai sta in cale care sa ne mai opteasca sa fim mai agheri si sprinte si mai ales plini de viata si sinceritateS.a sa mai stiti ca primavara zilele se lunghes.Paste fericit!
GrigoreVieru: Ce spui despre ea imi dai te rog niste puncte va rog frumos..]

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de buburuza123
1
Era o zi obisnuita de joi, ora 03:30, in New York. Mari simtea nevoia de a iesi unpic afara, in curtea ei. Se plimba ea ce se plimba si, deodata, a aparut o umbra. Maria nu o observase. Dupa vreo opt minute, iar a aparut aceeasi umbra. Fetita a vazut si de aceea umbra. S-a oprit si a intrebat: -Cine e acolo? Atunci, in fata ei apare Batman. -Stai calma! Nu iti fac nimic rau. Eu sunt Batman. Eu sunt aceea umbra pe care ai vazut-o! Trebuie sa plec! Ne mai vedem....Pa..... -Pa....,a soptit Maria. Dupa aceea, fetita s-a trezit si a constatat ca totul a fost doar un vis.

buburuza123: Sper sa fie mai ok.
buburuza123: Vrei o compunere lunga?! Am o compunere de 6 pagini.
Răspuns de mirelaivann
2
                              O dimineata de suflet

 Poate ca niciodata natura nu m.a fermecat atat de mult,ca atunci cand am fost in Delta , intr.o excursie cu bunicul meu,mare pescar amator.
 Porniti cand geana zilei abia mijea,iar pleoapele mele inca musteau de somn,m.am trezit brusc in mijlocul unui miraj si nu stiam de.i vis ori realitate.Spre rasarit,printre trestiile proaspat crescute,cerul era aprins,iar aburii baltii faceau sa para ca soarele va iesi dintr.un cazan in clocot.Cerul,tulburat inca de umbrele noptii,s.a limpezit brusc cand roata de foc si.a facut aparitia.Atunci abia am auzit freamatul vietii din jurul meu.Pe plaurii ce pluteau alaturi de barca noastra,pelicanii isi cascau ciocurile alene.oar nuferii pluteau nepasatori,etalandu.si gratia si puritatea fara sfiala.
 Am respirat adanc,ca si cum as fi vrut sa pastrez nu doar pe retina,ci in oata fiinta mea imaginea acelor locurii.

Sper ca te.am ajutat !! deja ma doare mana :))

bettymaria: Planeta Albastra, Planeta Verde, Planeta A3 … TERRA. Eu am numit-o Casa. E grozav sa locuiesti aici. Am multe fundaluri in care sa-mi ratacesc privirea, flori, arbori, plante care ma imbata in parfumul lor usor dulce, ape in care sa ma balacesc, animale care imi fac placerea sa le admir.
Dar, pe langa admiratia pe care o am fata de “casa mea”… Am un regret. Acesta, este ca oamenii distrug tot ce este mai frumos si ce ii fac sa respire. Sincer, nu stiu de ce, dar am o impresie… O fac pentru ban
bettymaria: O fac pentru bani, iar persoanele care o fac au o scuza… Proces tehnologic. Sunt de parere ca se poate face acest process tehnologic fara a ucide si distruge tot ce avem in jurul nostrum mai frumos. Ar trebui sa pretuim in loc sa taiem un copac… De ce sa nu plantam unul? Daca toate aceste personae nemiloase vor continua sa dispretuiasca natura… voi pierde casa care imi ofera tot ce am nevoie. Mi-am propus ca atunci cand voi creste sa lupt impotriva acestor oameni care vor sa distruga TERRA.
bettymaria: Odata, planeta a vorbit cu luna, cat de dezamagita este ca nimeni nu o pretuieste, nu o ingrijeste. Soarele, vazandu-le, s-a suparat si s-a stins. Oamenii, nu mai aveau lumina naturala, caldura. Un copil care a vazut toate acestea a incercat sa faca in asa fel incat planeta sa nu mai sufere si Soarele sa nu fie trist… A reusit. Cum am fi noi fara soare, luna, aer si bineinteles fara casa? Cred ca ar fi dezastruos, dar asta vom obtine daca vom dispretui planeta.
PRETUITI PLANETA! INGRIJITI PLAN
bettymaria: INGRIJITI PLANETA! IUBITI PLANETA! AJUTATI PLANETA! Ea va va oferi aceleasi lucruri, poate chiar mai mult. Sper, si imi doresc ca acest mesaj sa fie respectat si sa intelegeti ce va doriti coi, si ce isi doreste planeta!
bettymaria: Heii scuze..ti-am dat-o pe bucati pentru ca am scris-o in word si am dat copy paste...si nu m-a lasat toata sper sa te ajute....am facut-o saptamana trecuta pentru un concurs. Eu i-am pus titlul Pamant,suflet si culoare. Daca vrei poti schimba anumite detalii.
Alte întrebări interesante