Limba română, întrebare adresată de catalina155553, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu in care puiul sa fie personaj principal.va rogg e urgent.ajutati.ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Salvatorul2017
3
In curtea bunicii mele sunt multe păsări si animale. Bunici le iubesc foarte mult, le îngrijesc si da sa mănânce. De curand o closca a scos pui. Toti puii sunt de culoare neagra, numai unul este alb si cel mai mic dintre toti. Iti vine să il mananci cand il vezi, toti negri si numai el alb. Puisorul alb, este cel mai răsfățat dintre toti, mai ales ca este si mai mic. Bunicii l.au luat de la closca si il tineau in casă pe lângă ei. Puiul sa adaptat repede si a inceput sa fie prietenos. La masa cand se aseza sa manance, puiul venea si ciugulea framiturile care mai cădeau de la masa. Puiul a inceput sa creasca si din zi in zi devenea tot mai frumos si mai prietenos. Întruna din zile serveau masa afara, in aer liber, puiul a venit a zburat pe scaun si apoi pe masa. A început să ciuguleasca de pe masa. Cu toții au ras dar in acelasi timp s.au bucurat văzând nazdravaniile lui.
Răspuns de Pisoiul23
3
era odata,un pui el era pestriț de aceea mama lui i-a pus numele Pestrițul.Venise ziua în care trebuia să meargă afară din coteț.Atunci mama lui i-a spus:
-Du-te și tu cu frații tăi Tărcată și Tăciune.
-Bine mami!
El se duse la Tărcată și Tăciune.Ei îi spuse lui Pestrițul că mâine va ploua și el se panicase.Dar pe urmă îi spuse că nu are de ce sa se panicheze.
~Sfarsit!~
Alte întrebări interesante