Limba română, întrebare adresată de Meow33, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul "Balul semnelor de punctuatie si ortografice" URGENT VA ROG!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinucal
11
Într-o zi, Semnul Întrebării își adună suratele și, cu emoție în glas spuse:
- Dragii mei, vă invit pe toți la cel mai cel bal din acest an, organizat cu ocazia începerii unui nou an școlar. Să vă luați cel mai bun costum, cea mai bună pereche de pantofi și vă aștept în Sala Magică a Cuvintelor. Luni, ora 15!
Semnul exclamării nu se putu abține și comentă.
 - Ți-ai găsit! Auzi la ei, bal! Punctul a zis că pe el nu îl interesează aceste baluri nesuferite și el va veni la sfârșit doar pentru a fi trecut în albumul cu povești. Și cratima a strâmbat din nas, zicând cu sfială că ea nu vrea să despartă pe nimeni. Ghilimelele erau tare mândre când au auzit vestea; au anunțat cu emoție în glas că vor ține discursul de început al balului. Virgula era indecisă și apelă la prietena ei cea mai bună, Punct și Virgulă. După o discuție lungă, încă erau nehotărâte și au apelat la înțeleapta Două Puncte.
- Normal că mergem, fetelor. Haideți  să ne găsim ținutele! Mai trebuie să-l convingem pe înfumuratul Semnul Exclamării. Mereu vrea argumente! 
- Dar lasă-l dragă, interveni Virgula. E simplu: vrea sau nu vrea. De ce să-l aducem cu forța?
Veni și ziua de luni. Semnul Întrebării avea emoții deoarece nu știa dacă vor veni toți prietenii lui. La fix la ora 15, își făcu apariția toată gașca semnelor de punctuație și ortografie. Punctul, Virgula, Apostroful, Cratima, Semnul Exclamării, Punctele de Suspensie, Ghilimelele, Punctul și Virgula, Două Puncte și Linia de Dialog erau prezente la cel mai mare și interesant bal văzut vreodată. Fiecare emana eleganță și rafinament și erau tare emoționate. Semnul Întrebării a fost ușor surprins să-i vadă pe toți, mai ales după comentariile primite, însă era fericit că sunt toți împreună. Acesta le-a urat un călduros bun venit și le-a dat cuvântul ghilimelelor. A fost cel mai reușit bal al tuturor semnelor!


Meow33: Multumesc.Am si terminat de scris.Ai putea sterge acum compunere facuta de tine ? Nu vreau sa o copie si altcineva.S-ar putea sa o copie chiar un coleg de al meu si n-as vrea asta.Te rog s-o stergi si multumesc foarte mult ! <3 Te pup!
alinucal: Cu drag. Nu sunt sigură că pot șterge comentariul, adică nu știu cum. :)
mihai1387192345413: mdd
mihai1387192345413: scuze am gresit mss
mihai1387192345413: multimesc
Alte întrebări interesante