Limba română, întrebare adresată de anonimaxd, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul "bucuriilee ierni" care sa aibe urmatoarele ortograme intr-o intr-un sau s-au iau i-au ia i-a nea ne-a l-a la

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bony
8
Bucuriile iernii
Intr-o zi de iarna geroasa ,intr-un sat uitat de lume, dar frumos si linistit, ulita rasuna de glasurile cristaline ale copiilor.
Ne-am gandit sa facem un derdelus pe dealul acoperit cu nea proaspat fulguita.Apoi ne-am organizat in  doua echipe,echipa "fetelor vesele" si echipa baietilor puternici".Fetele s-au urcat primele pe saniile nazdravane, iar noi le-am urmat indeaproape.Nu stiam ce sa alegem,  mersul pe drum drept sau sa facem serpentine.In sfarsit fetele iau hotararea de a merge in drum drept. La coborare era mai usor,dar la urcare fetele i-au cerut bunicului sa le ajute.Distractia ne-a facut sa simtim cu adevarat ce inseamna bucuria si veselia.Nu prea mai simteam gerul taios de afara.
A fost o zi minunata care i-a facut pe copii sa inteleaga, ce sanatoasa este micarea in aer liber si sa-i ajute  cum sa ia hotararea de a petrece timpul liber altadata iar pe bunicul l-a facut sa simta din nou ce este fericirea.
Alte întrebări interesante