Limba română, întrebare adresată de epuru3, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere cu titlul "Copilărie" pornind de la următorul citat : " Așa eram eu la vârsta cea fericită și așa cred că au fost toți copii, de când îi lumea asta și pământul "!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaMary1
1
Copilărie

Așa eram eu la vârsta cea fericită și așa cred că au fost toți copii. de când îi lumea asta și pământul ! Of , copilărie ! Mi-ai fost ca un strop de soare . Mereu eram foarte veselă , mă cățăram în cei mai înalți copaci pe care îi găseam în jur și priveam atentă formele jucăușe ale norilor plutitori .
Orice clipă petrecută în natură îmi dădea inspirație pentru multe jocuri distractive și amuzante. Îmi amintesc și prima mea zi de grădiniță, prima zi de școală ! Of, ce momente frumoase au trecut pe lângă mine ca un fulger .
Într-o zi călduroasă când aveam, vreo 7 ani, am venit la bunica, iar câinele ei era foarte bucuros să mă vadă. Am hotărât să plec în pădure, dar cățelușul voia neapărat să vină cu mine. Când mă jucam fericită cu cățelușul, el a fugit puțin mai departe, așa că l-am urmărit. Dădea din lăbuțe ca să-mi arate ceva la un copac . Mi-a luat destul timp să-mi dau seama, dar până la urmă am reușit . Îmi arată o pasăre rănită care era pe jos . Acum voiam să merg acasă, dar ne-am rătăcit ! Totuși, am încercat să ieșim cât mai repede, dar se apropria noaptea, abia atunci mi-am dat seama că ne-am îndepărtat prea mult . Credeam că nu vom mai ieși vreodată, dar cățelușul a început să alerge. Când s-a oprit am văzut-o pe bunica ! Am ajuns !
I-am povestit bunicii toate cele întâmplate și a avut grijă de pasăre .
Copilăria este bucuria tuturor copiilor !
Alte întrebări interesante