Biologie, întrebare adresată de patripeter2006, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul: "Importanta plantelor in natura". Va rog, faceti-o cat mai lunga si cat mai buna! Iata cateva idei: cu ajutorul lor apare
aerul, sunt hrana pentru animalele omnivore, dar sunt si unele otravitoare, remedii naturale. Va rog sa o rezolvati cat mai repede! DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NicoleTH18
2
Ca orice organism de pe lumea asta,plantele au si ele un rol foarte important pentru mediul inconjurator.Plantele au functia de a hranii ierbivorele si omnivorele,de a face aerul mai curat.Prin functia lor de a absorbi dioxidul de carbon si face oxigen rolul lor incepe sa fie mai specific.Un alt rol important al plantelor este ca pot fi remedii naturale impotriva anumitor boli.De exemplu facind un ceai de musetel poti sa scapi de dureri de cap si burta.Menta te ajuta la calmarea corpului in intregime.Pe linga calitatile plantelor mai exista si citeva plante otravitoare care poate sa inrautateasca starea omului sau chiar sa il omoare.Cei mai multi oameni mor din cauza ciupercilor care par comestibile dar sunt de fapt moartea curata.
Oricum ar fi plantele,sunt de asemenea un decor frumos in orice casa.

Alte întrebări interesante