Limba română, întrebare adresată de chloechloe, 9 ani în urmă

alcătuiți o compunere cu titlul la munte în care să aveți ortogramele ti-e ,i-a,i-am,c-am,a-l,ca-i.
Imi trebuie urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andrei20jimi
1
Intr o dimineață,in jurul orei 17 i-am propus mamei să mergem și noi la munte..I a venit greu sa creadă că eu cer o excursie la munte,pt că sunt un copil urâcios în privința vremii..Să zic așa,sunt mai mult un adept al verii,al căldurii,al costumelor de baie,al apei.,a tot ce înseamnă mare.
Ce m-a făcut să vreau o excursie la munte? Exact,nici eu nu știu,cred c- am avut mai mult un impuls de moment și d asta am rugat o pe mama sa mă ducă la munte.. Totuși,am doar o viață,de ce n as profita de excursie.
Ceea ce m-am mirat a fost faptul că mama a acceptat imediat..Chiar mă întreb ce a fost în capul ei,cred că ceva de genul,,să l duc la munte..Poate îl ajut in a-l face fericit".. Oricum, indiferent de ce a avut în cap,a fost în favoarea mea.
Am plecat la o săptămână după ce am vorbit cu mama.. Știu,ti-e greu sa crezi că un copilaș așa răsfățat ca mine,și cu rezultate nu.prea bune la.scoala primește tot ce vrea,dar asta e când ești singura odraslă la.parinti.
Când am ajuns la.munte,primu lucru a fost sa inchiriam haine,schiuri și alte chestii de astea..Să zic că eram nerăbdator sa incerc sa schiez,e puțin zis..In momentul acela era tot ce mi doream.Am ieșit pe partie cu tata și el,fiind încă suficient de stabil pe picioare,deși are cam 40 de ani,?-A ajutat să învăț să schiez..Spre surprinderea mea,a fost chiar mai frumos decât mă așteptam.Cu toate că am căzut și am avut zăpadă pe.sub haine cat n o sa mai am.tota viața,a.fost genial,de nedescris.Când am.ajuns în casă,mama pregătise niste fursecuri.Ce fursecuri? Exact,cu ciocolata , exact cum îmi plac mie.am luat câteva apoi m.am dus la mine in camera unde am vizualizat un clip pe care mi l-am făcut tata în timp ce schiam,bine,in timp ce incercam sa schiez,orice făceam,era clar că oricum ceea ce făceam eu nu prea era schiat..Mai degrabă ceva de genu,,mă zbat între viață și moartă,trebuie să rezist".
În zorii zilei m am trezit pt a vedea răsăritul,era chiar diferit de cel de la.mine din oraș..M-a surprins plăcut.din păcate,n am mai putut adormi ,așa că am decis sa comand niste clătite și ciocolată caldă pt.toata familia..I am trezit pe ai mei și i-a mirat gestul meu,pt că eu nu fac altceva decât să cer,niciodată să.ofer..Da,știu,sunt un egoist,dar m am împăcat cu ideea asta.iin ziua aceea am fost sa patinam,zis și făcut..Mi a fost foarte ușor.pt că aveam experiență rolelor,mama a căzut de câteva ori,dar eu și tata am. fost doi masculi foart conștienți și siguri de sine...
Asta e cam.tot.ce îmi amintesc,v-as mai.povesti..Dar,nu mi au rămas prea multe în cap, macar am fotografiile din prima.mea experiență la muntee
Alte întrebări interesante