Limba română, întrebare adresată de patryhum, 9 ani în urmă

Alcătuiți o compunere cu titlul:Locul natal
=PLAN DE IDEI=
1.Localitatea mea-numele localitatii(Podoleni )explicarea provenientei numelui,zona,cladiri,importante,asezarea locuintei familiei voastre,insusirile oamenilor,jocurile copiilor.
2.Spre casa bunicilor-familia mea,parinti si fratele,armonia din familie,joaca cu fratele meu,amintirea dintr-o zi de primavara,plecarea de acasa spre casa bunicii aflata la marginea satului.
3.Fuga.-intalnirea cu un caine atras de merindele din cos, parerea ca ne-ak intalnit cu un lup,aruncarea merindelor,fuga spre casa.
4.Sfarsitul intamplarii si invatatura-vecinul Andrei ne ajunge din urma cu cosul in mana si cu Ciobanila după el,Ciobanila fusese lupul,Panica nu este buna.
PS : va rog ajutatima ! Dau coroana la cel/cea care raspunde primul/ma


patryhum: Va rog ajutatima !
Utilizator anonim: Cate rânduri?
patryhum: Pai dupa tot planul de idei trebuie !
patryhum: Ma poti ajuta ?
Utilizator anonim: Greu de făcut ușor de zs dar hai sa vedem.
patryhum: Poti sa ma ajuti ? :(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
32
1.Eu locuiesc intr-o localitate foarte frumoasa,locuiesc in localitatea Podoleni împreună cu familia mea.Casa noastră este așezată in centrul satului foarte aproape de scoala,de doctor si de multe magazine si clădiri importante.Una din cele mai importante clădiri este primăria dar si politia,după ea vine scoala si grădinițele.Oamenii din zona aceasta sunt foarte de treaba,sunt buni si te ajuta daca ai nevoie, copii zilnic la ora șapte după-masă ne adunam pe strada din fata caselor si începem sa ne jucam diferite jocuri, băieții se joaca fotbal,fetele se plimba si povestesc si multe alte jocuri. 2.In fiecare weekend eu si fratele meu mergem la bunica, mereu ma joc cu fratele meu in livada din spatele casei bunicii. Cu totul ca suntem doi copii si ca orice copii facem si năzbâtii in familia noastră este o armonie deplină, o pace si o înțelegere cum rar întâlnești.Casa bunicii se afla la marginea satului dar este drum lung pana acolo iar pentru a nu ne plictisi eu cu fratele meu depanam amintiri din primăvara trecută. El începu sa zică: "îți mai aduci aminte cum primăvara trecuta....." si așa am început sa povestim pana ce am ajuns. 3.Eu duceam in mana un cos cu ceva merinde pentru bunica când brusc in fata noastră se ivi un câine mare,care saliva si parea ca vrea sa ne mănânce,era atras de mirosul bucatelor iar de spaima am aruncat coșul si fuga in data inapoi spre casa. 4.Pe drum ne întâlnim cu vecinul nostru,Andrei,si cu câinele sau Ciobani la,câine de care ne speriasem noi nu era decât câinele lui Andrei, toți trei am început sa radem de cum noi in acea zi am fugit ca si cum am fii văzut o stafie spre casa .
Alte întrebări interesante