Limba română, întrebare adresată de AnaSperiatu, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul O calatorie in padure.
MA PUTETI AJUTA VA ROG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariamL
30
                                 O calatorie in padure
 Era o dimineata claduta de primavara.Soarele intrase in casa prin sticla ferestrelor,mangaiandu-i chipul lui Matei. Cand simti soarele,el se destepta. Era vesel,se putea observa asta pe chipul lui. Se ridica in graba si cobori la masa. Tot in graba lua si micul dejun,dupa care,in acelasi ritm,se imbraca. Din dulap scoase si un bagaj mare,indesat. Ii verifica continutul si dupa ce se convinse ca e tot ceea ce e necesar in interiorul sau,il lua in spate si porni spre colegul sau,Robert. Si  Robert avea acelasi tip de bagaj in spate,si se indrepata cu el spre Matei.
  Matei fu primul care incepu conversatia:
-Robert,ai terminat cu impachetatul,esti gata sa vii
-Bineinteles ca sunt gata,astept calatoria asta de mai bine de un an!
-Si eu sunt foarte nerabdator,haide dupa ceilalti.
 Astfel,se dusesera la toti pritenii lor,chemandu-i pe fiecare in asteptata calatorie. Cu totii era nerabdatori,astefl ca,in drumul spre autobuul care ii astepta in statie,tot grupul era numai un zambet.
 In apropierea padurii,autobuzul excursionistilor se oprii. Acolo coborara toti cei care trebuiau sa fie in padure,si pornira in ritm alert spre marele grup de copaci.
 Fiind abia inceputul primaverii,copii au gasit o multime de ghiocei. Veveritele erau nelipsite,la tot pasul erau atractia principala a fotografilor.
 Cand ajunsesera acasa,avea deja o amintire frumoasa,o zi intreaga in care au observat animale precum veverite,vulpi si caprioare.
 Matei a fost foarte multumit de aceasta experienta,convins ca intr-o zi o va repeata.
 
Alte întrebări interesante