Limba română, întrebare adresată de badeanoemiandrea2005, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul "O zi in jungla"
VA ROG URGENT,DAU COROANA!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vaduvamaria19
16
In vacanta de vara am fost in JUNGLA AFRICANA.Acolo am vazut tot felul de animale pe care noi nu le avem in tara noastra.leoparzii aveau niste pete de o frumusete rara,girafele erau imense,leii stateau la umbra sub copaci iar hipopotamii se scaldau in apa.a fost o vacanta de neuitat
Răspuns de andreeanegritu
10
                                           O zi in jungla
  Astazi merg intr-o excursie in jungla, in America de Sud, in Brazilia, in Padurea Amazonului unse jungla este foarte raspsndita. Acolo voi vizita matusa si unchiul, dar voi merge sa vad si animalele ce traiesc acolo: maimute, papagali, lilieci, rozatoare, lame, reptile, amfibieni, pesti, oposumi, arici, lenesi, multe specii de fluturi si gandaci.
La fel acolo imi place si flora: mult specii de copaci cu ramuri mari si dese, cu tulpina groasa, cu radacini puternice, frunza late, mari si dese si cu coaja subtire. Plante ierbacee nu se prea intalnesc in acele regiuni ecuatoriale.
Clima este foarte umeda, din cauza ca ploua ambudent si uneori se produc inundatii mari. Tot jungla joaca un rol decisiv pentru om, datorita lemnului de acolo din care se produce mobila, case etc.
Deci jungla este o regiune a Terrei foarte interesanta care merita atentia.
Alte întrebări interesante