Limba română, întrebare adresată de andreiboss625, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere cu titlul prieteni adevarati
Si una cu titlul cea mai frumoasa lectura


andreiboss625: sa nu fie lungii niciuna (de 7-10randuri de caiet mic)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
2
Prieteni adevărați

Prieteni adevărați sunt aceia care se inteleg , se ajuta unul pe altul atunci cand au nevoie, se respectă si nu spun celorlalți secretele lor. Ei nu sunt împreună doar la bine ci si la greu , iar ajutorul dat si primit este recompensat mereu cu bucurie si mulțumiri. Prieteni adevărați sunt cei care au incredere unul in celălat fara teama ca vor fi vorbiti pe la spate.Atunci cand au nevoie de ceva vor putea apela la ajutorul si înțelegerea celuilalt fiind siguri ca vor primi ceea ce au nevoie,la rândul lor ajutand si respectând in egală masura si ei pe celalalt.


Cea mai frumoasa lectură

Imi place sa citesc carti de povesti scrise de autori români, din ele învăț multe lucruri, iar cele care ma atrag cel mai mult sunt povestile nemuritoare, unde lumea animalelor este prezentată ca si cea a oamenilor. Animalele vorbesc între ele , li se întâmplă tot felul de lucruri interesante care au la bază învățături importante pentru noi copii.
Cea mai frumoasa lectură citită de mine este" Capra cu trei iezi " , pentru ca din ea am învățat multe lucruri cum ar fi : - nu trebuie sa am încredere in nimeni, decat in membrii familiei mele si in prieteni deoarece ceilalți oameni ar putea avea gânduri ascunse si rele, la fel ca si lupul din poveste.
Daca mama mea imi spune sa nu am incredere in cineva anume , eu o ascult exact ca iedul cel mic din lectură. Pentru mine aceasta lectură a însemnat foarte mult , facandu- ma sa înțeleg cu mintea mea de copil ceea ce Ion Creangă a vrut sa scoată in evidență si anume ca nu suntem in totalitate in siguranță decât in sânul propriei familii. Asa evit orice problema sau necaz care s-ar putea ivi daca as avea incredere in orice om care bate la usa.

Sper ca ti-am dat vreo idee macar

andreiboss625: Multumesc mult
Rodi11: Cu placere
andreiboss625: Cati ani ai?
Alte întrebări interesante