Limba română, întrebare adresată de Abswhgsn, 8 ani în urmă

Alcătuiti o compunere cu titlul viscolul, toamna URGEENT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de badicioiuamp7j4bj
1
era 23 decembrie si nu picase nici un fulg de nea. speram ca pana la Craciun sa ninga ma car 10 minute.nu imi venea sa cred! dupa 10 minute ma uit pe geam si vad cum incepe sa ninga usor.dupa 30 de minute un strat de 15 centimetri de zapada se asternuse usor.
intre timp printii m.au trimis la culcare,dar eu nu pute.am sa dorm,din 5 in 5 minute ma uitam pe geam sa vad ce mai face zapada.dupa o ora Mos Ene venise si la mine.
dupa 3 ore de somn bun ma trezesc si ma uit pe geam.zapada care pica usor se transformase intr.un viscol frumos.vantul bate.a crengile copacului de langa geamul meu .crengiile se loveau puternic de geamul meu si faceau foarte mult zgomot.dupa mai mult de 5 minute viscolul frumos devenise un viscol urat si rau.zapada nu se mai asterna frumos ci se imprastia in toate directiile.cu toate astea am hotarat sa ma culc.
a doaua zi dimineata ma uit pe geamult camerei afara era splendid, un strat gros de zapada se asternuse pe pamantul inghetat.mă duc la parintii mei si le zic despre incidentul cu viscolul iar mama imi spune cu calm ca doar am visat.asera doar a nins usor.
Alte întrebări interesante