Limba română, întrebare adresată de ncristea94, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere de 10-15 rânduri despre reusita personală, care sa cuprinda aptitudini, încredere de sine si afirmare de sine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Despre asta am discutat chiar ieri.

Prin reusita personala se intelege calea care conduce spre succes , dar si spre implinirea visului ales.

In primul rand, persoana respectiva pentru a putea ajunge la reusita , trebuie sa urmeze cateva etape pentru construi puzzle-ul: pe primul loc e talentul, deoarece pentru alegerea carierei necesita indemanare, dar si dorinta de a face ceea ce si-a propus. A doua este munca, fara putina munca nu se poate ajunge nicarieri. Apoi , urmeaza ambitia , curajul, increderea in sine si bucuria de a face ca alegerea sa fie cat mai potrivita pentru el, dar trebuie sa poata si sa descurce in acelasi timp.

In al doilea rand, orice persoana incepe sa-si croiasca un drum , oricat ar fi de dificil, atat pentru viitorul sau , dar si pentru descurcarea in viata si in societate. Multi intervin in alegerea carierei cuiva, aceasta ascultand vorbele lor si la moment dat, simtindu-se ca nu mai este in stare sa indeplineasca visul, apoi facand o alta alegere, care, poate nu-i de masura ei si nu se poate descurca. Necesita si o perspectiva pentru a privi la ceea ce face, reparandu-si greselile infaptuite , fiindca toti invatam din greseli. O alta misiune , care ar trebui intelesa, este informarea , pentru ca fara o sursa de informare ,nu se stie cum se va desfasura cariera si ce talente ai.

In concluzie, fiecare isi alege ceea ce vrea care sa fie cat mai bine pentru el, dar si pentru viata si societatea in care traieste.

Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante