Limba română, întrebare adresată de AtasieiGabi, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de 10-15 randuri in care sa descrii jocurile copilariei de odinioara.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
9

╔════════♥

Bună!  

╚════════♥

╔════════♥

Răspuns:  

╚════════♥

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

   Copilaria este cea mai frumoasa perioadă a vieții, este vremea în care nu ai nicio grija și te poți juca în voie toată ziua.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

   Înaintea dezvoltării tehnologiei, copiii interacționau între ei și inventau o mulțime de joculețe foarte distractive, astfel, timpul liber devenea foarte interesant, plin de energie. Copilăria este perioada în care totul este posibil și dacă ai o imaginatie bogată, poți deveni orice îți dorești tu! Toate fetițele, când erau fost mici, și-au imaginat că sunt prințese într-un castel. Iar toți băiețeii și-au imaginat că sunt cavaleri, supereroi sau mușchetari. Cu toții credeam că suntem asemenea personajelor noastre preferate din cărți sau din desene animate! Cu o pereche de pantofi de-ai mamei, ne credeam cele mai frumoase doamne, iar cu un băț și o mătură credeam că suntem cei mai viteji cavaleri călare pe cai fermecați.

 Toate aceste jocuri ale copilariei ne rămân toată viața în memorie și orice vârstă ai avea, parcă încă îți dorești să mai petreci acele timpuri. Cât de frumos era pentru băieți când ieșeau în fața blocului și se jucau fotbal! Când se credeau cei mai buni fotbaliști. Iar pentru fete, când se întâlneau și se jucau cu păpușile, erau cele mai distractive momente!

 Ar fi bine ca, în continuare, copiii să resimtă bucuria jocurilor copilăriei fără tehnologie, să fie fericiți indiferent de câte jucarii au și să știe să își creeze un obiect de joaca din orice! Părinții ar trebui să își învețe copiii să aibă o imaginație cât mai bogată și să se bucure de acestă vârstă.

  • ÎNCHEIERE - o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

  Trebuie să înțelegem toți că niciodată nu este prea târziu pentru jocurile copilăriei!  

╔════════♥

Explicație:

╚════════♥

* * * Răspunsul dat este al utilizatorului Raduraducu și a fost completat și corectat de către un moderator Brainly. * * *

╔════════♥

Succes!  

╚════════♥

Alte întrebări interesante